RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I skyggen av de store gutta

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Mens fotballeuropa fortsatt diskuterer semifinalene i Champions League, gjør fire lag seg klare til siste hinder før finale i Uefa-cupen.

Følg kampene direkte fra klokken 19.45

«Alle» snakker om Champions League, mens «lillebror», Uefa-cupen, får mindre og mindre oppmerksomhet.

Etter to 1-0-kamper i Europas mest prestisjetunge turnering, gjør fire lag sine siste forberedelser før de entrer gresset for å kjempe om en finaleplass på PSV Stadion 10. mai.

Mens Arsenal forsvarer Englands ære i Champions League, er det Middlesbrough som har muligheten til å bli første engelske lag i en Uefa-cupfinale siden Liverpool vant turneringen i 2001.

20-årsjubileum
Det er første gang Boro har muligheten til å ta seg til en europeisk finale. Siste hinder på ferden mot Eindhoven er rumenske Steaua Bucuresti.

Rumenerne, som snublet mot Rosenborg i Champions League-kvalifiseringen, ønsker å markere 20-årsjubileumet for klubbens stolteste stund med å bli det første laget fra Romania som vinner Uefa-cupen.

I 1986 vant klubben sensasjonelt Serievinnercupen etter straffekonk mot Barcelona. Helmut Ducadam ble den store helten med fire redninger i straffekonken.

Vant i 97
I den andre semifinalen møtes Schalke 04 og Sevilla.

Schalke er det eneste laget som har vunnet turneringen tidligere. I 1997 slo tyskerne Inter på straffekonk i finalen.

Laget fra Gelsenkirchen har trolig den sterkeste stallen av de fire siste lagene, og spillere som Lincoln og Kevin Kuranyi risikerer å starte kveldens semifinale på benken, mens Søren Larsen og Gerald Asamoah tar spissplassene fra start.

- Jeg vraket Lincoln og Kuranyi mot Köln i helgen fordi de spilte dårlig helgen før, sier trener Mirko Slomka til uefa.com.

Følg kampene direkte fra klokken 19.45

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere