I skyggen av Henry

Foto: Reuters/Scanpix

David Trezeguet har scoret flere mål for Frankrike enn Thierry Henry, og er stor stjerne i Serie A. Likevel er han fortsatt i skyggen av Arsenal-spissen.

05.06.04 13:38

Juventus-spissen ble til og med matchvinner med sitt «golden goal» da Frankrike slo Italia i EM-finalen i 2000. Totalt står han med 28 mål på 49 landskamper for Frankrike.

Thierry Henry har 25 mål på 57 kamper.

Gamle venner
Likevel er det Thierry Henry som er den største stjernen av de to. Uten at noen av dem bryr seg om det. Henry spiller like gjerne fram til Trezeguet som å score målene selv.

- Jeg er ikke bare en målscorer, jeg forsøker også å spille ham fram. Jeg vet nøyaktig hvordan han vil ha ballen, sa Henry til Reuters etter at han spilte fram til et «Trezegol» mot Israel i kvalifiseringen.

De to har spilt sammen mange ganger tidligere. Karrierene deres startet for alvor da de spilte sammen i Monaco. Men de første skrittene mot stjernestatus tok Trezeguet faktisk i Argentina, i en klubb kalt Platense.

Det var først i 1995 at han flyttet til Frankrike.

Endelig fast på laget
Trezeguet måtte lenge avfinne seg med en innbytterrolle på det franske landslaget, til tross for at han slo gjennom i ung alder. Det var først da Jacques Santini overtok etter Roger Lemerre etter VM i 2002 at Trezegol fikk en fast plass.

Men målene har hele tiden trillet inn. Ofte nok til at David Trezeguets offisielle hjemmeside har adressen www.trezegol.com.

Michel Platini har scoringsrekorden i Frankrike, med 41 mål. Det er neppe lurt å vedde på at den rekorden overlever karrieren til David Trezeguet. Eller Thierry Henry for den saks skyld.

- Selvfølgelig er det en drøm for både Titi (Henry) og meg å score og en dag ta igjen Platini. Men det er fortsatt langt fram, mener 26-åringen, som har to ligatitler med Monaco og to med Juventus.

Skadd under trening
Spissen må stå over søndagens match mot Ukraina på grunn av en ankelskade han fikk i en kollisjon med keeperen Mickael Landreau under trening lørdag. Han mister trolig de neste tre-fire dagene med trening, men bør bli klar til EM starter.

Frankrike spiller sin første EM-kamp mot England i Lisboa 13. juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag