RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix)

I skyggen av Johaug

Sist oppdatert:
Astrid Uhrenholdt Jacobsen (20) har ikke fått en eneste ny sponsor etter VM-gullet.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Juniorjenta sprintet seg inn i folkets hjerter da hun vant VM-gull i Sapporo i februar. Noen dager senere løp en annen juniorjente, Therese Johaug, seg inn i de samme hjertene – med sin sensasjonelle bronsemedalje på tremila.

Etterpå har det vært mye Johaug og lite Jacobsen i norske medier. Tynset-jenta har utklasset Oslo-jenta i popularitet, ikke minst på sponsormarkedet.

- Jeg har ikke inngått en eneste ny sponsoravtale etter VM-gullet, bortsett fra at jeg har reforhandlet avtalen med Swix, sier Jacobsen til Nettavisen.

- Holder meg i bakgrunnen
Så har hun da heller ikke gjort noe for å få nye sponsorer – og definitivt ikke oppsøkt rampelyset.

- For meg er det helt greit at Therese får oppmerksomheten. Jeg holder meg bevisst litt i bakgrunnen, innrømmer Jacobsen.

Av landslagsvenninnene omtales Jacobsen som ei reflektert jente med sterke meninger. De fleste av disse meningene deler hun imidlertid ikke med media.

- Oppmerksomhet ikke viktig
- Media og oppmerksomhet er ikke viktig for meg. Det er vel heller en av de tingene jeg ikke setter så stor pris på ved det å være langrennsløper på toppnivå. Eldar Rønning sa en gang at jeg måtte finne på et stunt, men det er ikke noe for meg, sier førsteårssenioren.

Gullmedaljen fra Sapporo har hun definitivt ikke brukt mye tid til å finstudere.

- Den ligger i en skuff. Jeg ser nesten aldri på den. Det kan jeg gjøre etter karrieren, sier gulljenta.

Fredag ble hun nummer to i den klassiske sprinten på Beitostølen. Jacobsen hadde ingen sjanse mot Marit Bjørgen, men deppet ikke av den grunn.

- Jeg er tung i kroppen etter mye hard trening i det siste. Jeg er ikke i form, men jeg er ikke ute av form heller. Jeg trenger noen gjennomkjøringer, sier Astrid Jacobsen.

Les alt om sesongåpningen på Beitostølen i Nettavisens vintersportsmagasin!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere