I skyggen av NHL-proffene

Foto: SCANPIX/EPA/ANTONIO BAT

De siste årene har norske spillere markert seg i den svenske Elitserien i ishockey. Men med NHL-proffenes inntogsmarsj har de havnet fullstendig i skyggen.

24.11.04 12:13

Mats Trygg er blitt omtalt som en av Elitseriens beste backer de siste årene, mens Per-Åge Skrøder havnet høyt i poengligaen forrige sesong.

Flest poeng for «Shampo»
Denne sesongen har en rekke NHL-proffer funnet veien til Sverige, noe som har gjort at de norske spillerne ikke lenger er like markante.

Espen «Shampo» Knutsen er beste norske poengplukker til nå, med åtte målgivende pasninger. Skrøder, som forrige sesong stoppet på 41 poeng, har bare klart tre mål og to målgivende pasninger på de 21 første kampene.

Trygg var forrige sesong sentral i Färjestads overtallsspill, noe som gjorde at det ble 13 scoringer på ham. Denne sesongen har det foreløpig blitt to scoringer.

- Jeg får fortsatt spille, men jeg har ikke samme rolle som jeg hadde forrige sesong. Klubben har hentet inn flere backer. Jeg får ikke spille så mye power play som jeg gjorde tidligere, og da blir det ikke så mye poeng på meg. Men jeg får spille ganske mye, så jeg er fornøyd, sier han til TV 2 Nettavisen.

Forsberg imponerer
Og det er ikke tvil om hvem av NHL-proffene som har imponert ham mest. Det er Peter Forsberg.

- Nå har jeg spilt mot alle, og det er nok han som har imponert mest. Han imponerte veldig sist vi møtte dem. Det gikk litt tungt for ham i starten, men nå er han fantastisk. Det er jo egentlig ikke noen overraskelse det, sier Färjestad-backen.

Forsberg topper også poengligaen i Elitserien, tett fulgt av Shawn Horcoff. De fem første plassene i poengligaen er okkupert av NHL-spillere.

Av Färjestads sju NHL-proffer, er det den slovakiske gigantbacken Zdeno Chara som har overbevist mest i Tryggs øyne.

- Chara har imponert meg. Han er utrolig stor, men har likevel veldig bra ferdigheter. Han er god på skøyter og har et godt skudd. Han er jo en av verdens beste backer, så det det sier jo seg selv at han er bra, sier Trygg.

Ottawa Senators-backen, som rager 203 cm over bakken og veier 115 kg, har bare spilt fire kamper i Elitserien, men har allerede rukket å markere seg både offensivt og defensivt.

POENGLIGAEN:

Klubb

Mål:

Assist:

Poeng:

1. Peter Forsberg

MODO

7

19

26

2. Shawn Horcoff

Mora

10

14

24

3. Henrik Zetterberg

Timrå

10

11

21

4. Brendan Morrison

Linköping

9

11

20

5. Mattias Weinhandl

MODO

13

6

19

6. Jonas Rönnqvist

Luleå

9

10

19

7. Nils Ekman

Djurgården

9

9

18

8. Mikael Lind

Brynäs

4

14

18

9. Fredrik Olausson

HV71

2

16

18

10. Niklas Nordgren

Timrå

10

7

17

Norske spillere:

Espen «Shampo» Knutsen

Djurgården

0

8

8

Per-Åge Skrøder

HV71

3

2

5

Mats Trygg

Färjestad

2

2

4

Patrick Thoresen

Djurgården

1

1

2

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.