RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I skyggen av skandalen

Sist oppdatert:
Etter sju år med tildels trøblete forberedelser, sto endelig grekerne foran en storslått åpningsseremoni. Men seremonien drukner fullstendig i dopingskandalen som er rammet arrangørnasjonen.

For da Kostadinos Kenteris og Ekaterini Thanou unnlot å møte til dopingkontroll, og senere ble innblandet i en motorsykkelulykke, har grekerne selv stilt spørsmål ved sine nasjonalidoler.

Kenteris var det aller heteste tipset til hvem som skulle tenne den olympiske ilden.

Utsatt
De to skulle egentlig møtt for en IOC-komite fredag, men har fått utsatt møtet til mandag - etter at sykehuset forlangte å ha duoen innlagt i ytterligere 48 timer.

I en folkemengde som hadde samlet seg for å følge fakkelstafetten gjennom Atens gater den siste dagen, var det mange som tvilte på at trafikkulykken faktisk fant sted.

Lukia Eutixia sier for eksempel til AFP at Kenteris hadde skjemt ut hele nasjonen.

- Hvilken ulykke snakker de om? Det er bare et alibi. Han gikk rett i fella av seg selv, men dro med seg hele Hellas i fallet, sier hun.

Kritiske
Også greske aviser stiller store spørsmålstegn ved det som er skjedd.

«De olympiske lekene starter med en megatonnsbombe på de greske idealer», skriver avisa Eleftherotypia med store typer.

Ethnos har tittelen: «Fortell oss sannheten!»

Avisen skriver videre at det er på tide at Kenteris, som har kjempet mot dopingbeskyldninger i en lengre tid, kommer med sannheten.

«Costas (Kenteris), Katerina (Thanou) ... dere skylder hele det greske folket å bevies at dere er uskyldige», skriver avisen videre.

IOC-president Jacques Rogge forsikrer at organisasjonen ikke vil bli behandlet annerledes en nom de var ubetydelige utøvere fra andre nasjoner.

- At de begge er greske betyr ikke noe for den disiplinæraksjonen som er tatt overfor dem. Vi bryr oss ikke om nasjonalitet eller locale omstendigheter i våre diskusjoner, sier Rogge til AFP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere