Onsdag ble Lars Haugen (24) enig med Dynamo Minsk om en toårskontrakt. Om to måneder reiser han til Hviterussland og nye lagkamerater. Det gir ham litt tid til å funne ut av hvordan han skal løse praktiske ting som leilighet, transport og lignende.

Haugen ser på dette som et eventyr.

- Det blir vel en del improvisering underveis. Men det er litt av sjarmen med å dra dit kontra Sverige, hvor alt er trygt og godt, lønna kommer til fastsatt dato og sånne ting. I verste fall blir det noen gode historier jeg kommer hjem med, sier 24-åringen til Nettavisen.

- Er trygg på valget
Han vil trolig også få hilse på Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko (56) – også kalt «Europas siste diktator». 56-åringen er svært hockeyinteressert og sørget ifølge VG for at Dynamo Minsk i fjor fikk den største og mest moderne arenaen i Kontinental Hockey League (KHL).

- Det er litt uoppdaget terreng for meg. Rent hockeymessig føler jeg meg veldig trygg på det valget jeg har gjort. Dette er den klubben som har vist desidert mest interesse. De har ringt annenhver dag siden midten av VM, og jeg har bare fått gode tilbakemeldinger om klubben, forteller Haugen.

KHL består av lag fra flere nasjoner, men de aller fleste er fra Russland. Snart utvides ligaen ytterligere, blant annet med et lag fra Milano i Italia.

- Det virker som om KHL prøver å kopiere NHL på veldig mye, mener Haugen, som var en av VMs beste keepere og en stor grunn til at Norge gikk helt til kvartfinale.

Toveiskontrakt
Ett område KHL har kopiert NHL på, er kontrakter. Lars Haugen har signert en såkalt toveiskontrakt. Det betyr at han får mindre lønn dersom han sendes ned til farmerlaget Sjakhtar Soligorsk. Men i utgangspunktet er han tiltenkt en rolle på førstelaget, som støtte for Hviterusslands landslagskeeper Andrej Mezin (36).

- Han er mest sannsynlig en nasjonalhelt. Risikoen for å bli sendt ned er absolutt til stede. Det kommer til å bli knalltøft å få plass på det laget, men jeg velger å tro at det er en grunn til at de hentet meg. Nå vil jeg prøve å vise at de gjorde rett.

Minsk ønsker at Haugen skal gi Mezin tøff konkurranse og at nordmannen på sikt overtar rollen som førstevalg.

- Han er 36 år, så de vil at jeg skal komme bakfra og presse ham. Det kommer sikkert dager hvor det er tøft og jeg ikke får mest spilletid, men det er i sånne dager man blir tøffere, mener 24-åringen.

Les også: Her er Norges største talenter

- Hadde ledd av deg
Haugen, som ble vraket i Lørenskog i Getligaen denne sesongen og leid ut til Manglerud Star, mistet i løpet av sesongen sin sivile jobb og måtte på arbeidskontoret for å få økonomisk støtte. Da blir det vanskelig å takke nei til et tilbud som gir minst to millioner kroner i årslønn.

Nøyaktig hvor mye Haugen får, vil han ikke si. Utover at pengene er en viktig motivasjon.

- Det er vel ingen europeiske spillere som har hatt KHL som drømmested. Men hadde du spurt om jeg skulle til KHL for en måned siden, hadde jeg bare ledd av deg. Det hadde alle, smiler Haugen.

HTML EMBED