22-åringen fra Drammen kom på et korttidslån fra Real Madrid i januar, og har til tider gjort sakene sine meget bra for London-klubben.

Ryktene har svirret rundt hans klubbframtid til sommeren, og flere Arsenal-fans og tidligere spillere har ytret ønske om å beholde nordmannens tjenester også etter at låneavtalen er over.

Les også: Bildene skapte furore i storoppgjøret: – ⁠ Det er forkastelig

Mener Ødegaard er for god

En av dem som gir et tydelig uttrykk for at klubben må prøve å skaffe seg Ødegaard på permanent basis er tidligere stjernespiss Ian Wright.

- Hvis vi klarer å få en slik spiller til å bli, vil han være den spilleren som kan ta oss til det neste nivået. Arsenal har en stamme med mange gode unge spillere, så vi trenger en spiller som Ødegaard. Hvis han får de rette spillerne rundt seg kan vi begynne å snakke om oss selv som utfordrere, men akkurat nå er vi langt unna, forteller Wright som søndag kveld er gjest i TV2s Premier League-studio.

Les også: Mourinho og Solskjær i bitter strid etter kampen: – ⁠ Sønnen min hadde ikke fått mat

Og fortsetter:

- Når jeg ser på Martin Ødegaard og måten han spiller på, så ser jeg en spiller som er nøyaktig det klubben trenger. Men ser man på det nivået klubben er på for øyeblikket, kan man spørre seg om «hvorfor skal han ville spille for Arsenal?». Han er mye bedre enn det, og det er det som skuffer meg mest.

- Snakker bare tull

Tidligere har blant annet Arsenal-legenden Tony Adams uttalt seg om Ødegaard, og mente da at klubben burde droppe nordmannen til fordel for andre talenter som har lengre kontrakter med klubben.

Det er derimot Wright sterkt uenig i, og fortsetter sin hyllest av drammenseren.

- Jeg er ikke enig i det, han snakker bare tull. Det er en sjokkerende ting å si. Så Tony Adams kampen mot West Ham? Hvis Arsenal ikke hadde hatt han i den kampen, ville man ha tapt kampen. Han er den eneste grunnen til at man kom seg tilbake i den kampen.

Les også: Wibe-Lund og Ingebrigtsen tar over Strømsgodset som midlertidig løsning

- Han har en evne til å finne rom som andre ikke kan, og det har vi trengt i mange år. Martin mater angrepsspillerne, avslutter han.