Det er sjelden stille rundt Zlatan Ibrahimovic (40), og i disse dager gir han ut en ny bok. Den er skrevet i samarbeid med den italienske journalisten Luigi Garlando, har fått navnet «Adrenaline» og har flere saftige avsløringer på lager.

«Sommeren 2021. Det er sant, jeg tilbød meg til PSG. Ikke som fotballspiller, men som sportsdirektør», kommenterer den svenske Milan-stjernen i boka.

Les også: Danskene med klar beskjed om Norge. Hergeirsson kommer med stikk tilbake

40-åringen forteller at han tok en telefon til gamleklubbens styrtrike eier for å snakke om temaet. Opplysningene fra boka er delt i en rekke franske medier, deriblant L'Equipe og RMC.

«Jeg ringte til Nasser Al-Khelaïfi, presidenten, og jeg kom med forslaget: Hvis jeg ikke fornyer kontrakten min med Milan, så kommer jeg til PSG. Og så gjenoppretter jeg orden i rekkene på laget. Nasser lo, men han svarte ikke nei».

Redd for å legge opp

Ibrahimovic forklarer riktignok i fortsettelsen at han var glad for å bli værende på San Siro som Milan-spiller.

Svensken understreker at han likte PSG-planen han selv hadde funnet på, men at det i seg selv ikke var nok til å faktisk gjennomføre den.

Les også: Tidligere Benítez-favoritt bekymret: - Jeg kan se det for meg. Det ser ikke bra ut

«Det var ikke nok til å stoppe frykten og panikken jeg ville følt på ved tanken på å sette en stopper for fotballkarrieren. Jeg ville dratt til Paris, jeg ville sett på lagets treninger, og jeg ville ha spurt med selv tusenvis av ganger: Hvorfor ga du deg?»

Ibrahimovic tilføyer at han ikke har noe imot Paris Saint-Germains nåværende sportsdirektør, Leonardo. Brasil-legenden har hatt jobben i to ulike perioder på til sammen 4,5 år.

Les også: Klæbo vekker oppsikt: - Aldri sett ham på den måten før

Tøffere krav?

Leonardo hadde dessuten en lignende rolle i Milan i sesongen 2018-19, for øvrig en periode da Ibrahimovic spilte for Los Angeles Galaxy i Major League Soccer.

«Dette er ikke noe personlig mot Leonardo. Tvert imot, så liker jeg ham. Han fikk meg til PSG. Jeg klandrer ham ikke, men jeg vet hva forskjellen på oss er. Jeg spør ikke, jeg stiller krav», påpeker Zlatan Ibrahimovic i boka.

Superveteranen tar også for seg en rekke andre temaer i den nye boka. Blant annet kommer også avsløringene om en nesten-overgang til Milans tøffeste konkurrent så langt i Serie A-sesongen, Napoli.

Bråket i hjembyen

Ibrahimovic forteller også om en frykt for sikkerheten til slektninger i Sverige da han, som klubblegende i hjembyens storlag Malmö FF, kjøpte en eierandel i stockholmsklubben Hammarby høsten 2019.

Les også: Se de enorme millionforskjellene på Norge og Danmark: - Ganske drøyt

I Malmö hadde man reist en statue av den storvokste spisslegenden på 38-årsdagen hans, bare noen uker i forveien. Statuen endte opp med å bli vandalisert en rekke ganger etter Hammarby-nyheten slo ned som en bombe i Sverige.

«Det var slitsomme dager. Jeg var urolig for slektningene mine som bor der (i Malmö). Det ble banket på fasadene på husene de bor i. Man kalte meg for Judas. I dag vet jeg ikke hvor statuen er. Men jeg vet at jeg fortsatt står oppreist, i en alder av 40 år».

Nesa på Zlatan-skulpturen ble skåret av, og ukvemsord som for eksempel «judas» ble tagget over den. Til slutt måtte man ta en beslutning om å flytte statuen, da den også ble felt ved at noen kuttet beinet på den tvers av.

En ny plassering er ennå ikke funnet til det som skulle være en hyllest til fotballikonet fra hjembyen hans i Skåne.