Idag må vi ha tysk hjelp

Foto: AP/Scanpix

Stuttgart er formlaget fremfor noen i Tyskland og blir et av våre holdepunkter lørdag

17.04.10 10:13

Av Kurt Leirvåg (gjestetipper)

Som vanlig er det en meget innholdsrik meny på Langoddsen denne lørdagen. Det drar seg til rundt omkring i Europa og etterhvert er det en del lag som har lite å spille for, tilsvarende er det lag som kjemper for gull eller eksistens.

Den tyske Bundesligaen har vært meget jevn i år og Bayer Leverkusen var lenge ubeseiret og har ligget i teten hele sesongen. Med 1-1-4 på de seks siste kampene er kampen om ligagullet kjørt og selv tredjeplassen kan gå fløyten nå. I dag skal Leverkusen ut i en meget vanskelig bortekamp mot formlaget og svært hjemmesterke Stuttgart. Som mange andre lag har Stuttgart fått erfare at det koster å henge med i Champions League, og at det tar fokus fra hjemlig liga. Men formidable 10 seire av tretten mulige i 2010, vitner om et lag i knallform. Fire strake seire nå, vi tror den femte komme i ettermiddag og spiller H i kamp 47 til 2,00 i odds. Motstander Bayer Leverkusen har kun kapret to poeng på de siste fem bortekampene og har tapt de tre siste borte.

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Blackpool levere på hjemmebane
I engelsk chamiponship har det vært en solid utfordring å være tipper denne sesongen. Bortsett fra tetlaget Newcastle og hjemmesterke Nottingham Forest har det vært tilnærmet bingo. Fortsatt er mange lag involvert i topp- og bunnstrid, men vi tror vi har funnet et godt motivasjonsspill i kamp 68 Blackpool hjemme mot Nottingham Forest. Forest har allerede sikret seg retten til opprykkskvalifisering og prioriterer neppe de siste tre seriekampene. Blackpool er to poeng fra sjetteplassen og har selvsagt all motivasjon som trengs. Blackpool har vært meget gode hjemme denne sesongen (12-5-4) og vi tror Blackpool holder liv i den usannsynlige drømmen om Premier League-spill til høsten.

Spilleforslag:
Kamp 47 Stuttgart - Bayer Leverkusen 2,00 2,90 3,00
Kamp 68 Blackpool - Nottingham Forest 1,85 3,00 3,30

Vi spiller 100 kr på denne dobbelen til fine 3,70
Spill dobbelen her
Bonuspott på 5,5 mill NOK i tipping lørdag, se tippetipsene til Andreas her

Øvrige vurderinger:
Kamp 84 Hønefoss - Viking:
Hønefoss står stadig uten poeng i Tippeligaen etter sine fem spilte kamper (hadde spillefri i midtuken). Sørgelige 2 mål er scoret og siste hjemmekamp mot nedrykkskandidaten Kongsvinger viste ingen tegn til bedring. Spissen Konate ble skadet sist og med målforskjellen 2-17 etter fem spilte vrimler det ikke av goalgettere på Ringerike. Viking har fått tilbake meget viktige Sokolowski etter skade og sammen med Stefan Gislalon mønstrer Viking en sterk sentral midtbane. Patrik Ingelsten har tildels levert som spiss, og dette må da Viking klare å vinne. Men borteseire er tyngre å sveive inn, og som oddstipper blir du ikke rik av spille borteseire til rundt 2,00 i odds. Uansett så bør det være en solid sjanse for Vikings andre seier i Tippeligaen i det syvende forsøket.

Sportspill har gjort jobben for deg: Sjekk skaderapporten fra Tippeligaen.

Kamp 99 Auxerre - Lorient
Hjemmelaget Auxerre har scoret 32 mål på 32 kamper i franske toppdivisjonen, men kjemper likefullt om gull. Sensasjonslaget ligger på andreplass når seks serierunder gjenstår og har fem poeng opp til serieleder Marseilles (som har scoret 59 mål). Auxerre har imidlertid kun sluppet inn 25 mål og er stort sett pottetett bakover. Tapte utrolig nok 0-5 for bunnlaget Grenoble tidligere i vinter, men bortsatt fra det arbeidsuhellet har forsvaret vært bunnsolid. Auxerre møter i kveld et Lorient som er rammet av skader og vi tror det er en solid sjanse for H i kamp 99 til 1,75 i odds.

Jackpot i V75 - se Håkon Einar Hansens tips her

Toppoppgjør i England:
To sportslige godbiter står på programmet i England i dag. Allerede kl 13:45 Manchester City i gang hjemme mot Manchester United. City har festet grepet om fjerdeplassen, mens United trolig forspilte gullsjansene med kun å klare poengdeling i Blackburn sist. Svært vrien kamp å vurdere dette og vi står over.

Tilsvarende gjelder dette for Tottenham mot Chelsea. Helt identiske forutsetninger som i derbyet i Manchester. Hjemmelaget kjemper for fjjerdeplassen og rett til Champions League-kvalik, mens bortelaget kjemper for gullet. Like vanskelig å vurdere dette og vi står over spill på toppkampene i England. Oppgjørene blir uansett svært spennende å følge med på.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag