Gå til sidens hovedinnhold

- Idioti å dra, Ronaldo!

Engelsk ekspert med fem punkter for hvorfor Ronaldo bør holde seg i Manchester United.

Manchester United eller Real Madrid? Spørsmålet rundt Cristiano Ronaldos fotballfremtid har vært det store overgangstemaet det siste året.

For kort tid siden kom det meldinger fra Spania og England om at verdens kanskje beste fotballspiller allerede hadde skrevet under for Real Madrid, og at han skulle slutte seg til klubben til sommeren for den nette sum av 750 millioner kroner.

Avfeier ryktene
Nå går hovedpersonen selv nok en gang ut og avfeier ryktene.

- Jeg er glad for å være i Manchester United. Det er den riktige klubben for meg, sier han i følge Skysports.

Det vil nok glede mange United-fans, og er også helt i tråd med hva den britiske fotballkommentatoren Matt Dickinson mener er den rette avgjørelsen for Ronaldo.

Fem punkter for å bli i United
Dickinson kommenterer for The Times og har satt opp en liste over fem hovedgrunner til hvorfor Ronaldo bør droppe Real Madrid og bli i United.

1. Fotballen i England er hardere enn på kontinentet, men Ronaldo kan vente seg like mange spark på anklene i La Liga. Derfor var det en lettelse å høre Ronaldo si mandag at han ikke blir regelrett sparket ut av den engelske ligaen, mener Dickinson.

2. Portugal ligger an til å gå glipp av VM etter dårlige kvalifiseringskamper, og det selv om de i følge FIFA har verdens beste spiller på laget. Det bør vise Ronaldo at selv en verdensklassespiller ikke er nok for et lag. Hvis han ikke klarer å føre Portugal foran Albania på tabellen, kan han da alene klare å føre Real Madrid til å bli et mesterlag, undrer Dickinson.

3. Da Real ble smadret 4-0 av Liverpool forrige måned ble Ronaldo mobbet av lagkameratene for i det hele tatt å tenke på å dra til Madrid. Real mangler to eller tre spillere for å være med å kjempe om troféer, men vil de klare å hente de riktige to eller tre spillerne? Klubben venter også på avklaring rundt presidentvalget i juni og har ingen manager for neste sesong. Det er mange spørsmål som må besvares før Ronaldo en gang kan begynne å tenke på hva han vil få betalt i klubben, mener kommentatoren.

4. Dersom Ronaldo drar til Madrid vil han rett nok få et bedre vær og være nærmere hjemlandet sitt, men hva med selve klubbmiljøet og kulturen? Kan det matche Uniteds, undrer Dickinson og legger ikke skjul på at han ikke tror det blir det samme.

5. Selv beinharde United-fans har vært litt likegyldige til om United burde beholde Ronaldo eller ikke, etter alle spekulasjonene og en ikke fullt så god sesong som i fjor. Men da thrilleren mot Aston Villa var slutt gled det et glis over fjeset til Ronaldo, og det var som om båndet mellom supporterne og ham igjen ble knyttet. Det var bare et flyktig øyeblikk, men det minnet kanskje Ronaldo om hva han har i United, skriver Dickinson.

- Uansett om Ronaldo snakket fra hjertet eller ikke da han mandag sa at han vil bli i Manchester, så ga hans lojalitetsløfte uansett fullstendig mening, oppsummerer kommentatoren.

Mesterliga ikveld
I kveld venter nye, store oppgaver på Ronaldo og Manchester United. Kvartfinalen mot Porto i Mesterligaen. Den er første skritt på veien til et mål som kan gjøre United historiske.

Aldri før har et lag klart å forsvare en Mesterligatittel.

- Forhåpentligvis klarer vi det. Vi er gode til å gjøre ting som de første, sier Alex Ferguson.

Kampen starter klokken 20.45, og du kan følge den direkte i Nettavisens LIVE-system, sammen med kveldens andre kvartfinale, Villareal – Arsenal.

Følg kampene LIVE her.

Hvor tror du Ronaldo spiller fotball neste sesong? Kommenter under ved å klikke på "Kommentarer"-fanen!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot