*Nettavisen* Sport.

Idioti om Lars Berger

Selv om Lars Berger skulle falle 15 ganger og bli nummer 53 i ski-NM, må han likevel bli tatt ut til VM.

25.01.05 09:12

At Lars Berger er et av Norges største langrennstalenter, kan ingen betvile. Dessverre for langrennssporten tjener han til livets opphold ved å skyte blinker samtidig, men det er ikke Lars Bergers problem. Han er, kanskje ikke med fullklaff engang, Norges beste fristilsløper. Han går raskere på ski enn Ole Einar Bjørndalen, som igjen er raskere enn spesial-løperne til Norge. Så hvorfor er ikke Berger VM-klar?

Bjørndalen er kvalifisert til VM gjennom sine prestasjoner i langrenn. Berger var syk da sesongen startet, og har bare en 12. plass å se tilbake på i spesial-langrenn. Likevel må han kvalifisere seg i NM for å kunne være aktuell til VM.

Alle som har et snev av forståelse for idrett, ser at Lars Berger går fort på ski. Han går til og med lynfort, og er et medaljehåp dersom man bare klarer å ta til fornuften å sende han til Oberstdorf-VM.

Forhåpentligvis er det bare snakk om et spill for galleriet. Landslagsledelsen er klare på at man må vise til resultater om man skal være aktuell for VM. Det er en forståelig tanke, at skiskyttere som langrennsløpere har likt utgangspunkt og må oppfylle like krav for å bli tatt ut. Men skal ikke Norge stille med sine beste løpere i VM?

La Lars Berger få en VM-billett allerede i dag. Så kan han konsentrere seg om å spisse formen istedenfor å imponere noen som burde ha vært mer enn overbevist for lenge siden.

Det er rett og slett sunn fornuft.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag