Gå til sidens hovedinnhold

- Idiotisk av Garmin-Cervélo

Jakob Fuglsang raser etter den «dummeste etappen noensinne», mens Brian Vandborg skylder på Garmin-Cervélo.

På en dag preget av dramatiske og blodige velt var den rutinerte dansken Nicki Sørensen (Saxo Bank-SunGuard) en av rytterne som fikk hard medfart. I tilegg måtte Alberto Contador, Tom Boonen, Robert Gesink og Janez Brajkovic smake på asfalten.

SE BILDENE:Blodig dag i Tour de France

Sørensen ble «taklet» av en motorsyklist som fraktet en fotograf rundt i løypa. Motorsyklisten forsøkte å forsere hovedfeltet da han beveget seg litt for nærme rytterne og dro med seg Sørensens sykkel. Sørensen ble kastet ut i grøfta der en gjeng tilskuere tok imot dansken.

Sørensens tidligere lagkamerat Jakob Fuglsang (Leopard-Trek) var rasende etter etappen og skrev følgende på twitter;

- Gudskjelov er jeg i live og i ett stykke etter den dummeste etappen jeg noensinne har kjørt. Til ASO: Dette var ikke OK. Jeg håper ikke at noen er kommet til skade.

- Det er ikke helt ille, men jeg er ganske forslått. Han (motorsyklisten) kjører bare inn i meg og tar med seg sykkelen min, uttalte Nicki Sørensen til dansk TV2 etter målgang.

Saxo Bank-SunGaurd-rytterens sykkel ble med motorsykkelen omtrent 200 meter. Motorsyklisten ble oppsøkt av arrangøren i målområdet og fikk beskjed om at han ikke lenger er en del av apparatet rundt verdens største sykkelritt.

- Iditotisk av Garmin
En annen Saxo Bank-rytter, Brian Vandborg, ga tegn til motorsyklisten før ulykken, men det hjalp ikke.

- Jeg gjorde tegn til han om at han skulle holde seg bak fordi det var mye stress, sa Vandborg til sporten.dk etter rittet.

- Det var en fryktelig dag. Det var så stressende, med utrolig mange velt, fortsatte han.

Dansken legger noe av skylden på Thor Hushovds Garmin-Cervélo. Han mener det var idiotisk av Jonathan Vaughters menn å sette opp farten slik de gjorde.

- Jeg tror det var Garmin-Cervélo som litt idiotisk satte farten opp altfor mye, mente Saxo Bank-rytteren.

Alberto Contador melder om en merkelig fartsøkning i forbindelse med et av hans to fall.

- Det første fallet hendte da jeg satt mer eller mindre som tjuendemann. Farten økte av en eller annen grunn, sa Contador til velonation etter rittet.

Riis: - Det skal ikke skje
- Slike ting skal ikke skje. Den motorsykkelen skal holde seg vekk, sånn er det, sa Bjarne Riis til sporten.dk etter etappen. Nicki Sørensen hadde ikke overskudd til å snakke for seg etter veltet.

Sørensen endte opp med skrammer og skrubbsår etter uhellet. Riis vil allikevel ikke levere noen formell klage, siden «alle kjenner reglene – også de på motorsyklene. Så vi må bare håpe de passer bedre på neste gang».

- Han har ikke vinger, så han kan ikke fly vekk når motorsykkelen plutselig kommer, fastslo Riis med et glimt i øyet.

Sørensen var ikke den eneste Saxo Bank-rytteren som var uheldig på onsdagens etappe.

Mer Contador-trøbbel
Sørensens kaptein i Saxo Bank-SunGuard Alberto Contador fikk litt lettere medfart enn den danske 36-åringen.

TV-bildene viste en tydelig irritert Contador kaste sykkelen i grøfta. Brian Vandborg kan forklare at Contador slet med sykkeltrøbbel.

- Han får giret ødelagt. 10 kilometer senere setter kjedet seg fast, sa Vandborg etter etappen. I tilegg veltet Contador to ganger, heter det i en pressemelding.

Uhellene fortsetter altså for Contador, som allerede har tapt nesten to minutter til noen av sine største konkurrenter i sammendraget. Etter veltet på onsdagens etappe ble han enkelt kjørt opp til hovedfeltet av sine lagkamerater.

- Det er litt mer alvorlig med Nicki enn Alberto, men jeg tror han kommer seg over det, fortsatte Riis.

Sørensen og Contador har planer om å starte torsdagens etappe.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Blodig for Brajkovic
RadioShacks sammenlagtkandidat Janez Brajkovic var rytteren det gikk verst utover. Han ble fraktet bort i ambulanse etter sitt stygge velt. Brajkovic lå på asfalten med et blodig hode etter å ha vært del i et velt med blant annet Robert Gesink. I et annet velt var også Ivan Velasco uheldig, Euskaltel-rytteren har brukket kragebeinet.

Robert Gesink endte opp med «skrubbsår over hele kroppen», ifølge Rabobank. Rabobank-kapteinen måtte sy på høyre hånd og albue, men unnslapp alvorlige skader. Det var ingen god dag for nederlenderne, Carlos Barredo, Juan Manuel Garate og Marten Tjallingii var også innblandet i velt på etappen.

Senere var det Tom Boonens tur. Han kom i mål tretten minutter bak hovedfeltet og ga tydelig tegn på smerter.

- Han sa han hadde store smerter, sa Addy Engels ifølge cyclingnews.com. Engels kjørte sammen med Boonen de siste fem milene, da Boonene ikke lenger klarte følge hovedfeltet.

Christophe Kern (Europcar), Janez Brajkovic (RadioShack) og etter all sannsynlighet Ivan Velasco (Euskaltel-Euskadi) starter ikke 6. etappe.

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (7. juli) :

Også i 2006 var Lisieux startby for en etappe i Tour de France. Hvem vant den?

1) Robbie McEwen 2) Thor Hushovd 3) Oscar Freire

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.nos sykkeljakke.

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken