*Nettavisen* Sport.

Idretten forbyr utilbørlig spill

Idrettsforbundet forbyr nå idrettsfolk å spille utilbørlig på egne kamper.

05.08.05 16:15

Idrettsstyret har vedtatt en midlertidig endring av NIFs lov i etterkant av granskningen av ishockeykampen mellom Comet og Lillehammer i februar i år.

- Ikke generelt forbud
- Dette er ikke et generelt forbud mot spill på egne kamper. Men hvis man for eksempel spiller på utfallet i egen kamp og deretter bidrar aktivt til tap, så er dette utilbørlig og en vil kunne bli straffet, sier lederen i avdeling for lov og frivillighet i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF), Geir Johannessen, til TV 2 Nettavisen.

Lovendringen gjelder for alle som har tilknytning til en idrettskonkurranse som «utøver, dommer, trener, lagleder, støttepersonell eller annet».

- Mistanke om kampfiksing
Alle særidrettene i Norge er underlagt NIFs lov, men Fotballforbundet og Håndballforbundet har allerede vedtatt egne forbud mot spill på egne kamper. Idrettsforbundets lovendring trenger oppslutning på idrettstinget i 2007 for å bli permanent.

«Bestemmelsen er gitt for å motvirke utilbørlig pengespill i konkurranser foretatt av de aktører som er nevnt i bestemmelsen. Bakgrunnen for forbudet er mistanke om «kampfiksing» i flere idretter de seneste år. Med «konkurranse» menes enkeltkonkurranse, og ikke veddemål på utfallet av seriespill eller cup-arrangement,» heter det i begrunnelsen fra NIFs lovutvalg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.