RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Idrettspresident Børre Rognlien i Norges idrettsforbund.
Idrettspresident Børre Rognlien i Norges idrettsforbund. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Idretten ikke fornøyd med statsbudsjettet

Sist oppdatert:
- Vi var lovet et idrettsløft. Slik ble det ikke, sier Børre Rognlien.

Oslo (NTB-Espen Hartvig): Norsk idrett må vente tålmodig på det store løftet. Idrettspresident Børre Rognlien var småskuffet etter offentliggjøringen av statsbudsjettet.

Idretten får 47,9 prosent av de såkalte tippemidlene i 2013. Det er en økning på 2,4 prosent fra i dag.

Regjeringen foreslår at idretten fra 2015 skal få hele 64 prosent av tippemidlene, men Rognlien og co. er utålmodig og i behov av midler.

Basert på prognoser for omsetningen i Norsk Tipping, vil idretten motta cirka 1,58 milliarder kroner i 2013.

Idrettspresident Rognlien var ikke fornøyd etter den marginale økningen. For et par uker siden sa han til NTB at han «håpet på et realt løft».

– Skuffet
- Du kan trygt si at det var en forsiktig økning. Vi var lovet et idrettsløft. Slik ble det ikke. Så da må vi i hvert fall vente et år med å angripe etterslepet når det gjelder anlegg, sier Rognlien til NTB.

Dette blir det femte året på rad at rammene til idrettsformål forblir tilnærmet uendret og dermed heller ikke kompenserer for pris- og lønnsvekst.

- Vi er glad for opptrappingen fram mot 2015, men den varslede økningen på kun 2,4 prosentpoeng neste år, betyr i beste fall status quo. Det er vi skuffet over.

Forsiktig
I de to største særforbundene hadde topplederne gjerne sett for seg en mer offensiv endring av tippemiddelnøkkelen.

- Dette handler ikke bare om prosenten, men om hvor mye penger som skal fordeles, sier president Yngve Hallén i Norges Fotballforbund.

- En økning av potten til norsk idrett fra 45,5 til 47,9 prosent er en mindre økning enn forventet. Løftet i 2013 blir begrenset ut fra Norsk Tippings nye prognose på 3,3 milliarder kroner, sier skipresident Erik Røste.

Regjeringen setter av ytterligere 320 millioner kroner til styrking av momskompensasjon for frivillige organisasjoner. Det liker både Røste og Hallén.

Etterslepet på tippemidler ligger på cirka 2 milliarder kroner. Klubber og lag er med andre ord kraftig på etterskudd når det gjelder anlegg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere