RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Idretten venter på OL-svar

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Bernt H. Brennevann): Fristen for Oslos første søknad for vinter-OL i 2022 er like rundt hjørnet. Idretten venter fortsatt spent på om den får regjeringen på sin side.

En foreløpig OL-søknad må være i hendene på Den internasjonale olympiske komité (IOK) innen fredag 14. mars.

Da kvalitetssikrerne i desember ga tommelen opp for Oslos søknad om statlig garanti og tilskudd, ble det antydet at regjeringen ville komme med sin vurdering før IOK-fristen.

– Det går an å passere 14. mars uten et ja-vedtak. Men vi har signalisert at hvis de (regjeringen) mener det er rødt lys, burde vi få greie på det. Prosessen vil etter alle solemerker gå videre, så får vi se hvordan dette utvikler seg, sier idrettspresident Børre Rognlien til NTB.

I møter

Ifølge generalsekretær Inge Andersen pågår det hektisk møtevirksomhet mellom Oslo 2022, idretten og det politiske Norge.

– Vi har mange politiske møter i disse dager. Jeg tror ikke jeg skal gå noe dypere innpå det nå, men alt ligger til rette for at vi skal søke OL og Paralympics i 2022, sier Andersen.

– Regjeringen og Stortinget kommer til å bruke god tid, fordi dette er en stor investering og et stort løft for nasjonen. Vi skal gjøre regjeringen og Stortinget trygge på at norsk idrett er til å stole på, legger han til.

Statsgaranti

I juli skal IOK-styret velge hvilke byer som går videre i søkeprosessen. Det endelige valget av arrangørby skjer 31. juli 2015.

Er Oslo blant kandidatbyene som IOK velger til neste søkerunde, må Stortinget til høsten behandle spørsmålet om statsgaranti.

I tillegg til Oslo er også Almaty (Kasakhstan), Beijing (Kina), Krakow (Polen), Lviv (Ukraina) og Stockholm (Sverige) med i dragkampen om 2022-lekene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere