Gå til sidens hovedinnhold

Idrettseventyr i Midtøsten

Ammerud Baskets egen Tracey Gravador (22) var med da tidenes største Asian Games ble arrangert i Quatar i begynnelsen av desember.

Doha/Ammerud: Asian Games er Asias svar på et europamesterskap, og for andre gang i historien er det et land i Midtøsten som arrangerer. Hovedstaden i Qatar, Doha, hadde forberedt seg i to år, og med stor suksess ble det største Asian Games noensinne gjennomført. Med på laget var Ammerud Baskets egen Tracey Gravador.
Lokalavisen møtte den driftige ungdomsambassadøren kun et par dager etter at hun landet i Norge etter sitt eventyr i Midtøsten.
Det har ikke gått helt opp for meg enda hva det er jeg har vært med på, sier hun med et stort smil om munnen.

Youth Camp

Tracey ble tidligere i år utnevnt til leder av Norges Basketballforbunds Ungdomskomité, og har et brennende engasjement for ungdomsarbeid, spesielt innenfor idretten. Under årets Asian Games var hun en av flere internasjonale ledere som deltok i Youth Camp. Den Olympiske Komité i det respektive landet kan sende to mannlige og to kvinnelige delegater til å delta på Youth Camp for å oppleve det internasjonale miljøet og få forståelse for at de kan gjøre en forskjell i verden.
Det var helt utrolig å se hvordan ungdommene etter hvert lærte hverandre å kjenne på tvers av kulturer, språk og ikke minst kjønn. For mange var dette første gang de jobbet sammen med en fra det motsatte kjønn. Sånn sett var det revolusjonerende, sier Tracey. Hennes jobb var å aktivisere og ta vare på ungdommene som deltok i Doha Youth Camp 2006.

Fremtidens ledere

Programmet var tettpakket.
Vi har opplevd utrolig masse. Turer til ørkenen, masse sportsaktiviteter, åpningsseremonien, sjøtur og en hel masse til, ramser Tracey opp. Hun ble veldig overrasket over hvordan landets oljerikdom viste seg i samfunnet. Både de internasjonale ungdomslederne og ungdommene som deltok i Youth Camp bodde på et storslått idrettsakademi ved navn Aspire. Det er opprettet for å oppfostre fremtidige gullmedaljører i alle idrettsgrener, og er en drøm av idrettsanlegg. Sju fotballbaner, to tennisbaner, toppmoderne fitness-room, olympisk svømme- og dykkehall, gymnastikkhall, fleridrettshall og toppmoderne fysioterapi og medisinsk senter på stedet for å nevne noe.
Helt fantastisk. På Aspire var det flere idrettsanlegg enn i hele Oslo omtrent vet du, sier Tracey begeistra. Hun er likevel mest opptatt av at ungdommen knytter vennskapsbånd og opplever at folk har tro på dem.
Når vi besøkte deltakerlandsbyen fikk ungdommene klar beskjed - dere er våre fremtidige ledere kom det enstemmig fra utøverne, forteller hun. Nå skal hun fordøye opplevelsen, og så har hun planer om øse av sin erfaring i lokalmiljøet.
Det finnes massevis at ungdomsprogram rundt om i Norden, Europa og ellers i verden. Ungdommene må bare få vite om det, avslutter Ammerudjenta.
PS. For mer informasjon se
www.doha-2006.com og www.aspire.qu