Gå til sidens hovedinnhold

Idrettsforbundet ber om stans i Oslo-regionen: – Situasjonen er svært alvorlig

Norges idrettsforbund ber alle medlemmer om å stenge ned alt av idrett i kommuner som er berørt av tiltakene rundt det muterte koronaviruset.

Det omfatter all organisert trening og konkurranse, også innenfor toppidretten, presiserer NIF i en pressemelding.

Anmodningen kommer etter regjeringens tiltak som ble presentert lørdag som følge av smitteutbruddet av det muterte koronaviruset i Nordre Follo. De berørte kommunene er Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Vestby, Våler og Ås.

Også Olympiatoppens toppidrettssenter ved Sognsvann i Oslo er stengt.

– I lys av den svært alvorlige situasjonen i Oslo-regionen ser vi ingen annen løsning enn å be organisasjonen om en full nedstengning av all idrettsaktivitet, også toppidretten, i Oslo-regionen. Situasjonen er svært alvorlig, og Norges idrettsforbund har derfor besluttet å ta dette grepet. Nedstengningen skal skje umiddelbart og varer til og med 31. januar. Vi følger situasjonen tett og vil forlenge nedstengningen om nødvendig, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Vil unngå reisevirksomhet

– Vi har tatt beslutningen etter dialog med idrettskretser og særforbund som har særlige unntak i covid-19-forskriften. Det er en tung beslutning å stenge idretten i Oslo-regionen, og vi vet hvor mye dette betyr for våre medlemmer, men hensynet til liv og helse kommer selvsagt først. Vi henstiller alle medlemmer i Oslo-regionen om å holde seg i sine hjemkommuner og unngå reisevirksomhet ut av sin kommune, sier Kjøll.

Norges Fotballforbund (NFF) opplyste tidligere lørdag at det er treningsstopp også i toppfotballen. NFF informerte også om at det heller ikke vil være mulig å gjennomføre treninger eller treningskamper utenfor regionen for de berørte klubbene.

Det har flere av klubbene tatt til etterretning, deriblant Vålerengas damelag, som har avlyst to treningskamper i forkant av sine mesterligaoppgjør mot Brøndby om to uker.

– Dette er ingen ideell oppladning, men det har vel ingen hatt det siste året. Vi er blitt vant til det, sier Vålerengas sportslige administrator Egil Ødegaard til NTB.

Stans i barneidretten

Blant tiltakene som ble presentert av regjeringen, var stans i breddeidretten for barn og unge.

– Dette er en svært alvorlig situasjon, og vi må gjøre det vi kan for å stanse utbruddet. Det er høy mobilitet i området og et stort antall pendlere fra Nordre Follo til Oslo hver dag, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Tidligere denne uken anbefalte regjeringen stans i alt seriespill i toppidretten i Norge i to uker. Det rammet hallidrettene håndball, ishockey, volleyball, basketball, curling, innebandy, futsal, i tillegg til utendørsidretten bandy. Samtidig ble det åpnet opp for at barn og unge igjen kunne trene som normalt, men den muligheten forsvinner igjen nå, i første omgang fram til månedsskiftet.

(©NTB)

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren