RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Idrettsforbundet vil ha 1 milliard kroner årlig

KLINER TIL: - NIF går nå i bresjen for tidenes løft for å få bygget flere idrettsanlegg over hele landet, sier Børre Rognlien.
KLINER TIL: - NIF går nå i bresjen for tidenes løft for å få bygget flere idrettsanlegg over hele landet, sier Børre Rognlien. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)
- Vi tar muligheten på alvor og sier ja til dette anleggsløftet, sier Børre Rognlien

Idrettsstyret har vedtatt å jobbe for å få 1 milliard kroner ekstra årlig til anlegg over hele landet.

Det skal skje via statsbudsjettet de neste sju årene.

- Vi har drøftet oppfølgingen av at politikerne sa nei til OL. De pekte på at vi heller trengte et anleggsløft og midler til breddeanlegg over hele landet, sa idrettspresident Børre Rognlien under idrettsstyrets åpne time onsdag.

- Vi tar muligheten på alvor og sier ja til dette anleggsløftet. Derfor har vi vedtatt at vi skal jobbe for at det skal bevilges 1 milliard kroner hvert år over statsbudsjett i årene fra 2015 til 2022. Vi skal jobbe mot de politiske myndighetene for å få dette til. Vi skal hele tiden minne og konfrontere dem om dette, sa Rognlien.

Nettavisens sportsredaktør, Roy Kvatningen, skrev forrige måned en kommentar, som kritiserte idrettsledernes prioriteringer.

- Det mangler idrettshaller i hele Norge og har gjort det lenge. Dette går først og fremst ut over barn og ungdom, men også voksne som liker å bruke fritiden til organisert aktivitet. Og problemet har vært her i mange tiår, skrev Kvatningen blant annet.

Nå tar altså idrettsforbundet bestemt seg for å be om 1 milliard kroner årlig.

Gir 3 milliarder til idrett og 12 til kultur

Idrettsstyret har de siste fire årene jobbet for en endring av tippenøkkelen, og at de nå har fått 64 prosent av tippemidlene mener de er et helt annet løp.

- NIF går nå i bresjen for tidenes løft for å få bygget flere idrettsanlegg over hele landet. Etterslepet må bort i løpet av kort tid. Vi merker oss med stor glede at en rekke politikere lokalt, regionalt og nasjonalt under OL/PL 2022-prosessen påpekte nettopp dette behovet. Vi tar derfor det politiske Norge på alvor og utfordrer dem til å prioritere tidenes idrettsanleggsløft for å styrke arbeidet for å skape et mer aktivt og helsefrembringende Norge, sier Rognlien.

Gerd Kristiansen var også til stede under idrettsstyrets åpne time på Ullevaal onsdag.

LO har vært en pådriver i kampen mot at Det internasjonale olympiske komité (IOK) nå går inn for å følge gjeldende arbeidslivsregler for framtidige olympiske arrangement.

Det er ventet at IOK vil vedta et omfattende reformprogram på sin kongress i desember. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere