*Nettavisen* Sport.

Idrettskjendisen nekter avhør

Foto: Scanpix

32-åringen som er siktet for voldtekt av en 15 år gammel gutt, vil ikke forklare seg for politiet.

21.01.08 13:49

(iOslo.no) Fredag meldte iOslo.no at en 32 år gammel profilert idrettsmann ble varetektsfengslet i Oslo tingrett. Mannen, som tidligere er dømt i Borgarting lagmannsrett til fengsel i ett år og ti måneder for overgrep mot åtte barn i alderen 14 til 16 år, samtykket til varetektsfengsling.

Politiet har siktet mannen for en fullbyrdet voldtekt av en 15 år gammel gutt. Til tross for at mannen godtok varetekt, vil han ikke si et ord til politiet om forholdet han nå er siktet for.

Flere overgrep?
- Han vil ikke la seg avhøre. Det har han rett til, men selvsagt er det ønskelig om han forklarer seg for politiet, sier politiadvokat Elisabeth Herskedal i Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Etter det iOslo.no får opplyst utelukker man ikke at 15-åringen kan være utsatt for flere overgrep. Politiet holder det også åpent om 32-åringen kan ha vært i kontakt med flere barn. Ifølge politiet har 32-åringen kommet i kontakt med 15-åringen via Internett.

- Vi har begynt å avhøre noen vitner i saken. Ting er fortsatt veldig uklare. Det er for tidlig å si noe om hvor denne saken ender, sier Herskedal.

Internasjonale meritter
Da mannen ble dømt for overgrep forrige gang, var det barn han hadde kommet i kontakt med via idrettsmiljøet han hadde forgrepet seg mot.

- Det er ikke knyttet opp mot noe bestemt miljø nå, som vi kjenner til, sier politiadvokaten.

Idrettsmannen har hevdet seg både nasjonalt og internasjonalt i flere forskjellige idrettsgrener.

32-åringen bistås av advokatfullmektig Julie Conradi-Larsen i Advokatfirmaet Staff.

- Det stemmer at han foreløpig har valgt å ikke la seg avhøre, men jeg vil ikke gi noen ytterligere kommentarer til bakgrunnen for det, sier hun til iOslo.

Les flere saker fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag