RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Idrettspresidenten kan bli vraket

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Flere styremedlemmer i Idrettsforbundet trekker seg trolig dersom Karl-Arne Johannessen blir gjenvalgt som president.

Karl-Arne Johannessen stiller til gjenvalg når idrettsnorge skal velge president i mai. Men Johannessens tillit er tynnslitt, ifølge TV 2 Sporten.

Kilder i forbundet forteller overfor TV 2 om en tøff lederstil og om en egenrådig president som ikke klarer å samle styret i viktige idrettspolitiske saker.

- Når ledere får veldig mye makt og oppmerksomhet, er det lett å vokse over organisajonen og glemme den. Kanskje opplever man at organisasjonen er til for en selv, sier Arne Selvik, seniorkonsulent ved Handelshøyskolen i Bergen (NHH), til TV 2.

Se TV 2-innslaget på Sumo.

Presidenten har også havnet på mindretallets side i saker som er blitt behandlet. Og han har kommet med løfter til kretser og samarbeidspartnere uten at dette er styrebehandlet.

Etter hva TV 2 erfarer, er samarbeidsklimaet i styret nå så dårlig at flere styremedlemmer har varslet at de trekker seg dersom Johannessen fortsetter som president.

- Nå går vi inn i en utviklingsfase hvor det kreves helt andre ting fra en ledelse. Vi må har mye mer teamwork, sier Sven Even Maamoen i Akershus idrettskrets til TV 2.

Johannessen stiller likevel til gjenvalg. Ifølge kanalen jobber valgkomiteen nå jobber på spreng for å finne en motkandidat.

- En kandidat som kan dra lasset sammen med særforbundene er mest ønskelig, sier Maamoen.

Valgkomiteens innstilling skal være klar til 1. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere