Idrettsstjerner narko-tatt

Foto: Cornelius Poppe (SCANPIX)

Nysgjerrig? Sjekk hvem.

13.08.06 16:33

Det svenske politiet oppdaget misbruket under spaning i Kungsportsavenyn i sentrum av Göteborg natt til søndag, skriver aftonbladet.se.

De tidligere friidrettsstjernene Patrik Sjöberg og Sven Nylander, i tillegg til fire andre personer, skal ha fått selskap av politiet på en restaurant. Hendelsen fant sted under feiringen av Christian Olssons EM-gull.

– De ble observert en stund og oppførte seg mistenkelig narkotikapåvirket. De ble tatt med til politistasjonen for innrapportering og for å ta prøver, sier göteborgpolitiets pressetalsmann Dan Hansson til aftonbladet.se.

Nylander hevder han er uskyldig i narko-mistanken.

– Jeg var en fest der det var mye folk. Politiet kom frem til meg og spurte om jeg ville være med til forhør - noe jeg gjorde, sier han til Aftonbladet.

– Jeg er uskyldig. Jeg har ikke tatt noe narkotika som jeg vet om, sier han videre.

Nylander innehar den nordiske rekorden på 400 meter hekk med tiden 47.98. Han la idrettskarrieren på hylla i 1997, uten å ha vunnet noen store mesterskaper.

Mer kjent er nok Sjöberg som var i verdenstoppen i høyde i en årrekke på slutten av åttitallet og begynnelsen av nittitallet. Høydepunktet var utvilsomt gullet i VM i 1987, samt OL-sølvene i 1984 og 1992.

Han forholder seg helt rolig til opptrinnet.

- Jeg er helt uskyldig og ikke bekymret for om prøvene kan vise noe annet, sier han til den svenske avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.