Gå til sidens hovedinnhold

Idrettstopp i fengsel

En toppidrettsutøver på Sørlandet er fengslet i fire uker, siktet for kidnapping og ran av tre gutter.

18-åringen skal ha ranet og holdt tre gutter fanget i en leilighet på Sørlandet.

- Sammen med en annen mann er han siktet for å ha holdt tre gutter tilbake i en leilighet mot deres vilje, og truet dem til å betale ut penger, sier politiadvokat Per Moseid ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Guttene skal ifølge politiet ha blitt holdt i leiligheten fra kvelden til tidlig på morgenen. I løpet av tiden skal de ha blitt tvunget med til en minibank i sentrum av byen, hvor de ble tvunget til å ta ut 4000 kroner.

Nekter straffskyld

18-åringen nekter for å ha vært med på noe av det som skjedde. Han ble pågrepet av politiet torsdag sist uke og fengslet på fredagen.

- Han var i leiligheten, men var ikke med på vold eller trusler, sier 18-åringens advokat, Sveinung Johnsen, til Nettavisen.

18-åringen nekter for å ha deltatt i frihetsberøvelse og ran.

- Derfor er han sjokkert over siktelsen, sier Johnsen.

Advokaten kan ikke gå inn på hva 18-åringen var vitne til i leiligheten.

- Min klient har ikke gått inn på hva han har sett eller hørt i leiligheten, sier Johnsen.

Den 18 år gamle toppidrettsutøveren er tidligere dømt for to tilfeller av vold.

- Ved vurderingen har retten lagt vekt på at siktede tidligere er domfelt for to tilfeller av vold. Disse forholdene, sammenholdt med de svært alvorlige forhold siktelsen nå gjelder, viser etter rettens mening at siktede har tatt et skritt videre mot alvorligere former for kriminalitet. Retten mener dette viser at det foreligger nærliggende fare for at siktede på ny vil kunne begå lov brudd, heter det i varetektskjennelsen som Nettavisen har fått tilgang til.

Fengslingen er påkjært til lagmannsretten, og de vil ifølge Johnsen ta stiling til fengslingen i løpet av onsdagen.

- Alvorlig sak
- Vi kjenner lite til saken, og vi har ennå ikke fått prate med ham om hva som skal ha skjedd, sier sportslig leder i 18-åringens klubb til Nettavisen.

- Nå er det opp til politiet å etterforske saken og finne ut nøyaktig hva som har skjedd. Men det er en alvorlig sak, sier lederen.

På spørsmål om klubben kjenner til mannens bakgrunn, svare han;

- Dette er en spiller som er fulgt opp tett i flere år. Noe utover det ønsker jeg ikke kommentere saken, sier sportslig leder til Nettavisen.

Tatt med hasj
Den andre siktede i saken, en 20 år gammel mann, har erkjent skyld for trusler, men ikke så alvorlige trusler som de fornærmede guttene mener de ble utsatt for.

Han har overfor politiet også erkjent at han var til stede under pengeuttaket, men nekter for at han skal ha utøvd vold og kommet med trusler.

20-åringen var i besittelse av hasj da han ble pågrepet, og blir av tingretten betegnet som en mann med «et rusproblem».

Reklame

Husker du disse to idiotene?