RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Idrettstopper fridde til OL-velgerne

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Ifølge en meningsmåling har de en stor jobb.

Idretts-Norge satte tirsdag i gang sin egen valgkamp for å overbevise Oslos innbyggere om å stemme for en norsk OL-søknad.

I forbindelse med stortingsvalget 9. september skal en folkeavstemning for Oslos stemmeberettigede innbyggere avgjøre om det skal søkes om å bli vertsby for vinter-OL i 2022.

I en spørreundersøkelse utført av Norstat på vegne av NRK svarer bare 37 prosent av Oslo-borgerne ja på spørsmålet om Norge bør søke om å arrangere vinter-OL i Oslo, mens hele 57 prosent svarer nei.

– Oj. Det var bedrøvelige tall, sier IOK-medlem Gerhard Heiberg til NRK.no når han får høre om tallene.

Tirsdag ettermiddag dro avtroppende toppidrettssjef Jarle Aambø og generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund ut i gatene sammen med andre idrettskolleger for å mobilisere hovedstadens befolkning.

– Vi har en jobb å gjøre, sier Andersen til NRK.no.

Dersom det blir bestemt at Oslo skal søke OL, regnes München som den tøffeste konkurrenten. Tyskland har ikke arrangert vinterlekene siden 1936 (Garmisch-Partenkirchen).

En OL-søknad må leveres til Den internasjonale olympiske komité (IOK) innen 14. mars neste år. Stortinget skal avgjøre om Oslo får statsgaranti høsten 2014. IOK kunngjør vertsby for 2022-OL 31. juli 2015.

Norge har arrangert vinterlekene to ganger tidligere: I Oslo i 1952 og Lillehammer i 1994. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere