Idretts-Norge satte tirsdag i gang sin egen valgkamp for å overbevise Oslos innbyggere om å stemme for en norsk OL-søknad.

I forbindelse med stortingsvalget 9. september skal en folkeavstemning for Oslos stemmeberettigede innbyggere avgjøre om det skal søkes om å bli vertsby for vinter-OL i 2022.

I en spørreundersøkelse utført av Norstat på vegne av NRK svarer bare 37 prosent av Oslo-borgerne ja på spørsmålet om Norge bør søke om å arrangere vinter-OL i Oslo, mens hele 57 prosent svarer nei.

– Oj. Det var bedrøvelige tall, sier IOK-medlem Gerhard Heiberg til NRK.no når han får høre om tallene.

Tirsdag ettermiddag dro avtroppende toppidrettssjef Jarle Aambø og generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund ut i gatene sammen med andre idrettskolleger for å mobilisere hovedstadens befolkning.

– Vi har en jobb å gjøre, sier Andersen til NRK.no.

Dersom det blir bestemt at Oslo skal søke OL, regnes München som den tøffeste konkurrenten. Tyskland har ikke arrangert vinterlekene siden 1936 (Garmisch-Partenkirchen).

En OL-søknad må leveres til Den internasjonale olympiske komité (IOK) innen 14. mars neste år. Stortinget skal avgjøre om Oslo får statsgaranti høsten 2014. IOK kunngjør vertsby for 2022-OL 31. juli 2015.

Norge har arrangert vinterlekene to ganger tidligere: I Oslo i 1952 og Lillehammer i 1994. (©NTB)