RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Idrettsutøver fra Bergen dopingtatt

Sist oppdatert:
En lagidrettsutøver på høyt nivå i en bergensklubb er tatt for dopingbruk.

I forbindelsen med en kamp avla lagspilleren en dopingtest som hadde spor av et ulovlig stoff i seg. Nå risikerer personen en utestengelse på to år, skriver Bergensavisen.

– To dager før prøven ble tatt var jeg på skolen og leste til eksamen, da jeg snakket med noen venninner som hadde blandet energipulver og vann i en brusflaske. Jeg spurte om det var noe ulovlig, men fikk til svar at det ikke var det. Så jeg smakte på det, hevder idrettsutøveren til BA.

Innrømmer saken

Da dopingkontrollørene dukket opp følte personen seg sikker på at prøven ikke ville bli positiv. To uker etterpå kom brevet i posten som fortalte om utøveren hadde avlagt en positiv prøve.

– Det var et sjokk, og jeg begynte straks å tenke på hva det kunne være. Episoden med energidrikken, som kun skulle inneholde ekstra koffein kom til minne. Jeg tok kontakt med venninnen min, og fikk navnet på energipulveret. Det er lovlig i Norge, men ikke for oss som driver med konkurranseidrett. Dette kan bli en dyr lærepenge for meg, og jeg håper at andre utøvere kan lære av min historie.

Straffen kan bli alt fra en advarsel til to års utestengelse fra idretten. Alt avhenger av om en tror på utøverens historie.

Klubben tror på spilleren

– Hvis jeg blir utestengt i to år, er det nok slutten for karrieren min. Jeg innser at et øyeblikk der jeg ikke tenkte meg om kan blir svært alvorlig for idrettskarrieren min.

Selv om dommen ikke er klar, har klubben der utøveren er med valgt å ikke ha spilleren med på kamper etter at svaret på dopingprøven ble kjent. Klubbledelsen mener at utøveren burde visst bedre, og har bedt ham legge seg helt flat. De understreker likevel at de tror på historien hans.

Antidoping Norge kommenterer aldri saker før det eventuelt foreliggere en påtalebegjæring etter at en sak er vurdert av den uvahengige påtalenemden i Antidoping Norge.

Denne påtalenemden sender eventuelt saken videre til domsutvalget Norges Idrettsforbund.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere