RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IFK-ledere dømt til fengsel

Foto: Adam Ihse / SCANPIX
Sist oppdatert:
To IFK Göteborg-ledere ble fredag dømt til ett års fengsel, mens Stefan Selakovic ble frikjent i saken, som også involverte Vikings Peter Ijeh.

IFK Göteborg har under lengre tid vært under etterforskning for skattesvindel rundt spillerovergangene til nåværende Viking-spiller Peter Ijeh og Stefan Selakovic.

I dag ble den tidligere klubbdirektøren Mats Persson og tidligere kasserer Jan Nilsson begge dømt til ett års fengsel i tingretten i Göteborg. De er dømt for skattesvindel, svindel, feil bokføring og forsøk på å skjule skattesvindel i forbindelse med Ijehs overgang fra Malmö til IFK i 2003 og kjøpet av Selakovic i 2004.

Nilsson må også betale saksomkostninger på snaut 600.000 kroner. Totalt har Nilsson ifølge Aftonbladet tapt nærmere to millioner kroner på saken.

Ijeh tidlig frikjent
IFK-spilleren Stefan Selakovic, som fortsatt spiller i klubben, ble frikjent.

Da Peter Ijeh ble kjøpt til IFK, fikk han aksjer til en verdi av 1,2 millioner svenske kroner. Klubben oppga aldri dette beløpet, og betalte ikke arbeidsgiveravgift. Nilsson hevdet dette var en gave, men ble ikke trodd av retten.

– Vi har ikke funnet at Selakovic hadde noe å tjene på saken. At han løy i de innledende forhørene anser vi at han hadde rett til, fordi han befant seg i en så spesiell situasjon at det var tillatt, sier rettens ordstyrer Hans Henriksson til Aftonbladet.

Peter Ijeh skal ifølge tiltalen ha blitt bedt om å ikke oppgi pengene han fikk i forbindelse med aksjene til skattemyndigheten.

Ijeh var én av sju personer som opprinnelig var mistenkt, men mistanken mot både ham og hans agent ble tidlig frafalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere