RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ighalo vraket Brann

Sist oppdatert:
Lyns nigerianske superspiss Odin Jude Ighalo drar i stedet til Italia mandag kveld. Dermed er det full krise i Brann.

BERGEN (Nettavisen) Natt til mandag ble det endelig klart at Lyns stjerneskudd Odin Jude Ighalo (19) ikke blir Brann-spiller. Meldingen fikk sportslig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, etter midnatt natt til mandag.

Mandag morgen bekrefter Brann på sin hjemmeside at Ighalo ikke kommer til Bergen mandag, slik planen var.

Brann-klar
Ighalo var på det nærmeste klar for Brann fredag, samme dag som det ble klart at klubben solgte toppscorer Thorstein Helstad til franske Le Mans. Nigerianeren akseptert muntlig et kontraktsforslag fra bergenserne denne dagen, men signerte aldri noen papirer selv om Brann ønsket underskriften hans med det samme.

Etter det Nettavisen erfarer skal lengden på kontraktsforslaget til Brann ha vært på fire og et halvt år.

Ighalo ønsket å bruke helgen til å konsultere med familien sin og tenke seg om før han satte sitt navn på Brann-kontrakten, noe som nå har ført til at Brann sitter igjen med Svarteper. I løpet av helgen kom Udinese på banen igjen, etter at de meldte seg ut av kampen om stjerneskuddet fredag kveld.

Da det ble kjent at italienerne igjen var med i Ighalo-racet, uttalte Bruun-Hanssen følgende til TV 2 Sporten:

- Vi forholder oss til den vanntette avtalen med Lyn og den vanntette avtalen med Ighalo og hans agent (Atta Aneke, red.anm.). Vi skal møte Ighalo i morgen - og forventer at han blir Brann-spiller.

254910

Lånes ut
Slik blir det imidlertid ikke. Ighalo er ventet å ankomme Italia mandag kveld, der han skal se på forholdene og bli enig med klubben om sine personlige betingelser.

Forbindelser Nettavisen har til den italienske klubben opplyste sent søndag kveld om at de ennå ikke har levert inn et formelt bud, slik det er bitt meldt om i media. Budet vil først komme etter at Ighalo takker nei til Brann.

Når Ighalo kommer til Italia er planen at han skal være med i sesongoppkjøringen til Udinese for så å bli leid ut til Torino første halvdel av sesongen. Deretter er det meningen at han skal være Udinese-spiller resten av sesongen. Første serierunde i Italia sparkes i gang 31. august og Torino åpner hjemme mot Lecce.

Helvetesuke
For Brann har passerte uke vært et mareritt både på og utenfor banen. Søndag for åtte dager siden ble det ydmykende 1-2-tap for Aalesund i Bergen. Tre dager senere fikk de 0-8 i hatten av Molde i cupen. Fredag mistet de lagets viktigste spiller - Helstad - til franske Le Mans før de lørdag gikk på et nytt tap, 0-1, for Fredrikstad. Spilleren de regnet med å ha i boks, mistet de sent søndag kveld.

Branns fremste målgjører i øyeblikket er svensk-gambieren Njogu Demba-Nyrén, som har to nettkjenninger i serien så langt. Ellers har Brann Robbie Winters og Trond Fredrik Ludvigsen, som begge går på oppsigelse ut året. I bakhånd har Brann Azar Karadas, som selv ønsker å spille midtstopper, samt kjempefloppen Joachim Sjöhage, som er utleid til Elfsborg ut sesongen.

I løpet av søndagen svarte ikke Bruun-Hanssen eller sportsdirektør Torgeir Bjarmann i Lyn på noen av Nettavisens henvendelser i denne sakens anledning.

- Fått spillerens aksept
Mandag skriver imidlertid Brann følgende på sin hjemmeside:

«Sportsklubben Brann ble sent søndag kveld informert om at Lyns Odion Ighalo likevel ikke kommer til å dra til Bergen mandag for å gjennomføre medisinsk sjekk og signere kontrakt med Brann.

Spilleren har via sin agent informert Brann om at Ighalos ønske er å dra til Italia og fortsette karrieren i Udinese.

Brann har en skriftlig avtale med Lyn der klubben har godkjent salg av spilleren til Brann. Brann hadde også ferdigforhandlet en avtale med Ighalo og fått spillerens aksept for innholdet i denne. Den var ikke signert.

Sportsklubben Brann vil vurdere videre handling i saken i løpet av mandag. Inntil det er gjort kommer klubbledelsen ikke til å gi ytterligere kommentarer.»

- Ikke sagt ja
Ighalo-agent Atta Aneke avviser overfor Dagbladet.no at spilleren har gitt Brann et muntlig ja:

- Det får han stå for. Vi hadde et møte med Brann hvor Ighalo ble tilbudt en kontrakt som så bra ut, vi hadde ingenting å utsette på den. Spilleren sa selv på fredag at han ønsket å bruke helgen til å tenke over tilbudet og snakke med familien sin. Derfor ble det avtalt et nytt møte på mandag. I mellomtiden har spilleren funnet ut at han heller vil spille for Udinese. De har vært på banen en god stund, før Brann kom på banen. Ighalo har ikke skrevet under noe som helst, verken intensjonsavtale eller kontrakt, sier han til avisen.

- Har han gitt Brann et muntlig ja?

- Nei, det har han ikke, sier Aneke.

PS. Søndag ble det også klart at Udinese sikret seg den norske unggutten Jo Inge Berget (17), også han kommer fra Lyn.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere