RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: MORTEN HOLM7SCANPIX)

Ijeh inn - Kovacs og Åse Lunde ut

Sist oppdatert:
Viking var onsdag svært aktive på overgangsmarkedet.

Stavanger-klubben ble onsdag ettermiddag enig om en overgang for FC København-spissen Peter Ijeh.

Samtidig forsvinner angriperen Peter Kovacs og midtbanespilleren Trygve Åse Lunde til 1. divisjonsklubben Strømsgodset.

Ankommer Stavanger mandag
På sin egen hjemmeside bekrefter Viking at Ijeh kommer til Stavanger mandag neste uke for å gjennomføre den obligatoriske legesjekken.

- Vi er i prinsippet enige med Peter om betingelsene. Tanken er at han kommer til Stavanger mandag for å gjennomgå den obligatoriske legesjekken, sier sportslig administrativ leder Egil Østenstad.

Angriperen fra Nigeria har spilt for IFK Göteborg, Malmö FF og nå sist sammen med den tidligere Viking-spilleren Brede Hangeland i Ståle Solbakkens FC København. Han var blant toppscorerne i den første utgaven av Royal League i 2005.

Enige med Godset
Viking kom onsdag også til enighet med Strømsgodset om en overgang for Peter Kovacs og Trygve Åse Lunde. Kun spillernes underskrifter gjenstår før duoen er klar for den høytsatsende 1. divisjonsklubben.

Verken Strømsgodset eller Viking vil kommentere overgangssummen for de to spillerne.

- Viking Fotball er godt fornøyd med betingelsene som ligger i overgangene, er alt Egil Østenstad vil si om den saken.

Enige om kontraktene
Kovacs' kontrakt gikk opprinnelig ut etter 2007-sesongen, mens Trygve Lunde Åses kontrakt med blåtrøyene gikk ut etter årets sesong.

TV 2 Sporten får opplyst at Kovacs er blitt enige med Godset om en treårskontrkakt, mens Åse Lunde er blitt enig med 1. divisjonsklubben om en avtale som strekker seg i tre og et halvt år.

Kun underskriftene gjenstår før overgangene formelt er i orden.

Spillerne får sin debut for Drammens-klubben mot Sogndal 2. juli.

- To gode kjøp
- Vi er svært fornøyd med disse to kjøpene. De er begge klare forsterkninger når det gjelder Strømsgodsets ambisjoner om å kvalfisere seg til Tippeligaen. Kovacs har rutinen, mens Åse Lunde har talentet og er en mann for fremtiden, sier Strømsgodsets sportslige leder Jostein Flo til TV 2 Sporten.

Heller ikke han vil røpe hvor mye Strømgodset må punge ut med for å sikre seg spillerne fra Viking, men etter det TV 2 Sporten erfarer må 1. divisjonsklubben trolig ut med mellom fire og fem millioner kroner totalt for de to spillerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere