RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

Ikke akkurat Miller Time

Sist oppdatert:
Amerikanske journalister spådde “Miller Time” i OL. Men så langt har Bode Miller markert seg mest utenfor alpinarenaen i Sestriere.

SESTRIERE (TV 2 Nettavisen): Bode Miller var kanskje amerikanernes største gullhåp i OL. Forventningene til den frittalende alpinisten var skyhøye.

Amerikanske medier skrev spalte opp og spalte ned om ”Miller Time” i forkant av Torino-OL, men så langt har mesterskapet vært en gedigen nedtur for alpinisten med to sølv fra Salt Lake City-OL i 2002 på merittlisten.

Tre ganger fiasko
Miller har i løpet av tre renn i OL ikke vært i nærheten av medalje. Mens Kjetil André Aamodt kunne feire gull i lørdagens super-G, forlot en illsint Bode Miller arenaen, vel vitende om at han bare ble nummer fem i utforrennet, ble disket i kombinasjonen og kjørte ut i super-G.

Den amerikanske alpinisten har imidlertid markert seg sterkt utenfor alpinløypene. Miller ble observert på byen i Sestirere kvelden før utforrennet sist lørdag, og droppet gjennomkjøringen før rennet dagen etter.

Noen dager senere ble Miller avbildet på nattklubb omringet av smellvakre playboy-modeller.

Miller nekter å kommentere sin egen innsats i OL. Etter å ha kjørt ut i super-G-rennet forsvant New Hampshire-alpinisten lynkjapt ut av arenaen og har siden nærmest låst seg inne i bobilen, som han bor i både i verdenscupen og under store mesterskap.

Rahlves snakker
Lagkamerat Daron Rahlves, også han gullkandidat i både utfor og super-G, snakker imidlertid til pressen. Han ble nummer ni i super-G, én plass bedre en tiendeplassen i utfor.

Bode Miller på nattklubb i Sestriere.
Bode Miller på nattklubb i Sestriere.

- Jeg liker ikke løypene her nede. I startpartiene er det for aggressiv og hard snø, og for mange humper. Du får problemer med å kjøre raskt, sa Rahlves etter super-G-rennet,

Mens Miller har flere år foran seg i alpinsirkuset, har Rahlves bestemt seg for å legge opp etter årets sesong. Den beslutningen står VM-vinneren i super-G fra 2001 fremdeles fast på.

Endrer ikke mening
- Resultatene her nede gjør det lettere for meg å forlate sporten. Ingen ønsker å ha dager som dette mer. Jeg ser frem til å gjøre noe annet, mente 32-åringen.

Ted Ligety har kapret USAs eneste alpin-gull i OL så langt etter å ha gått til topps på tirsdagens kombinasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere