Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke alle kan kjempe om gull

Stabæk får ikke betalt regninger. Lars Bohinen mener klubben må diskutere sin plass i systemet.

Det har lenge vært kjent at Stabæk sliter økonomisk. Onsdag morgen kom en pressemelding som røper at situasjonen er mer dramatisk enn først antatt.

I klartekst sliter Stabæk Fotball AS og Stabæk Event AS med å betale sine kreditorer.

Sportsdirektør Lars Bohinen understreker at dette ikke får noen konsekvenser for det sportslige på kort sikt.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Bohinen avventer
- Foreløpig har vi ikke diskutert hvordan vi konkret skal håndtere dette på sport. Først må klubben se på totalsituasjonen, så får vi ta konsekvensene på sport, sier Bohinen til Nettavisen.

- Er du sikker på at Stabæk klarer å opprettholde den sportslige satsingen resten av sesongen?

- Ja.

Bohinen bekrefter at spillerne fikk informasjon om den økonomiske situasjonen i Stabæk tirsdag kveld.

- Hvordan tror du det påvirker dem?

- Det er vanskelig å si. Nå fikk vi en seier mot Tromsø, og så fikk spillerne denne informasjonen rett før en liten ferie. Men jeg tror ikke det påvirker dem så mye. Jeg håper ikke det. Først må vi analysere og se hva som blir konsekvensene.

- Varsku for to år siden
Allerede før sesongen tok Bohinen til orde for et nytt lønnssystem med lavere grunnlønn og bedre bonusordninger. Ikke bare i Sabæk, men i norsk fotball generelt.

- Jeg ga et varsku allerede for to år siden om at lønnsveksten kunne føre til mulige konkurser i norsk fotball. Det som skjer nå, over en bred lest, er et tegn på at man har vært overoptimistiske, sier han.

Bohinen omtalte også de økonomiske problemene i norsk toppfotball i programmet foran mandagens kamp mellom Stabæk og Tromsø.

Der skrev han blant annet at norske klubber må bli mer edruelige i forhold til å finne sin plass i systemet. Han poengterte at det ikke er seks klubber som har et økonomisk fundament til å kjempe om gull.

- Blåmandag hver dag
«Vi MÅ lære oss til ikke å la feilvurderte ambisjoner lede oss til å ta på oss større fordringer enn det er mulig å dekke gjennom vanlig klubbdrift,» skrev Bohinen.

Overfor Nettavisen utdyper han:

- Jeg tror det ville være lurt om man som klubbleder og klubb satte seg selv på riktig nivå og justerte seg økonomisk i forhold til det. Nå er det mange som girer seg så mye opp at det går ut over økonomisk yteevne. Da blir det blåmandag hver dag. Ikke alle kan kjempe om gull. For noen klubber er det naturlig å ha ambisjoner om å være endte et sted mellom femte- og tiendeplass.

Må diskutere ambisjonene
- Brukte Stabæk mer ressurser enn det som var forsvarlig for å vinne seriegull i fjor?

- Nei, i fjor var vi på Naddeud og hadde kontroll på sysakene, selv om vi også da pådro oss framtidige lønnsutgifter. Problemene nå er jo først og fremst knyttet til arena og investeringene der.

- Er Stabæk en av klubbene som ikke bør ha ambisjoner om seriegull?

- Jeg skal ikke ta den debatten her, det skal vi snakke om og se litt på internt. Men det er en debatt vi må ta, fastslår Lars Bohinen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus