Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke artig å se OL på TV

For ett år siden var hun overtrent og nedbrutt. Nå er Kine Beate Bjørnås tilbake i verdenstoppen.

26-åringen fra Meråker ble nummer ni i tirsdagens duathlon i Tour de Ski, bare ti sekunder bak Valentina Sjevtsjenko på andreplass. Før jul vant Bjørnås i skandinavisk cup.

For utålmodig
Det betyr at hun endelig kan sette strek over OL-sesongen 2005/06. Da gikk alt galt.

- Det var ikke artig å se OL på TV. Jeg hadde ambisjoner om å være der. Men da lekene startet, hadde jeg innsett at jeg ikke hadde noe der å gjøre, sier Bjørnås til Nettavisen.

Hun har for lengst innsett hva som gikk galt – og tatt konsekvensene av det.

- Jeg trente for mye hardt forrige sesong. Spesielt var jeg nok for utålmodig på øktene som skulle være rolige. Jeg var i kjempegod form, og da er det lett å la seg rive med, konstaterer Bjørnås – som til og med satte Petter Northug på plass på ei intervalløkt høsten 2005.

Overtrent
Denne sommeren og høsten har hun tatt det mer med ro. Mye mer med ro.

- Jeg har hatt færre og kortere intervallbolker. I tillegg har jeg vært mer bevisst på å ta det med ro når jeg skal ta det med ro, poengterer hun.

- Kine har slitt med overbelastning – eller overtrening - som det er populært å kalle det, og da er det viktig å ikke gå i fella igjen. Det har hun klart å unngå. Hun har vært tålmodig og kjempet seg tilbake, og det er kjempemoro, fastslår sportssjef Åge Skinstad.

Koser seg på ski
Nå tenker Kine Beate Bjørnås bare på å gå fort nok på ski til å kvalifisere seg til årets VM i Sapporo. Hun er allerede på god vei. Og onsdag venter en ny mulighet når Tour de Ski fortsetter med 10 km klassisk intervallstart.

- Jeg er ikke så opptatt av resultater. Det viktige er at jeg koser meg med å gå på ski. Det gjorde jeg tirsdag, og da er det bare artig.

Nettavisen følger 3. etappene i Tour de Ski direkte fra kl. 10.30.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar