Gå til sidens hovedinnhold

Ikke bare Tempo-Martin

Nå skal han forbedre seg i Tour de France.

Det er to ting som glimrer foran øynene på Tony Martin i 2012. Det ene målet er Tour de France, og det andre temporittet under OL i London.

Han vil fortsatt være verdens beste temporytter, men på sikt vil også sammenlagtlistene i de tre største etapperittene få mer oppmerksomhet av tyskeren.

2011-sesongen var den daværende HTC-Highroad-rytterens sterkeste som proffsyklist. Martin vant prologen under Algarve rundt, Paris-Nice og Beijing rundt. I tillegg vant han tempoetapper i Baskerland rundt, Critérium du Dauphiné, Tour de France og Spania rundt. Og VM-tittelen i København, selvsagt.

- Jeg vil alltid ha intensjoner om å forbedre meg, sier Tony Martin.

- I året som kommer er OL i London et svært viktig mål. Jeg ønsker å vinne gull i tempodisiplinen, selv om jeg vet det blir vrient, fortsetter han.

Etter overgangen til Omega Pharma-Quick Step, er det også blitt hevdet at han kommer til å bli mer satset på som sammenlagtrytter.

Martin ser at sjansen byr seg allerede til sommeren.

- Jeg ønsker å forbedre meg i Tour de France denne sesongen. Jeg ofrer ikke hele året for OL. Prologen i Liège favoriserer meg, og jeg ønsker å ta den gule trøya der.

- I tillegg er årets utgave mindre kupert enn tidligere. Det gjør at jeg kan forbedre sammenlagtplasseringen min, men jeg tror nok jeg trenger et par år til før jeg virkelig gjør framskritt i de store treukersrittene, avslutter han.

Tony Martins rittprogram i 2012:
Mallorca Challenge (5-9. februar)
Algarve rundt (15-19. februar)
Paris-Nice (4.-11. mars)
Baskerland rundt (2.-7. april)
Romandiet rundt (24.-29. april)
Critérium du Dauphiné (3.-10. juni)
Tysk mesterskap (22.-24. juni)
Tour de France (30. juni-22. juli)
OL i London (28. juli-1. august)

Det blir tatt en avgjørelse om hvilke ritt han kjører i mai måned senere i sesongen.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken