RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke brudd for Hushovd

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Thor Hushovd til sykehus etter dramatisk velt.

Søndag gikk Flandern rundt av stabelen, og rittet ble en tøff batalje for Thor Hushovd.

Grimstadgutten fikk en trøblete start på dagen, og tidlig i løpet var han sammen med flere andre ryttere involvert i en velt. Han kjempet seg imidlertid tilbake, og tok opp jakten på tetgruppen.

Presset i gjerdet
Men på oppløpet gikk nordmannen i bakken for andre gang. Hushovd var i ferd med å skaffe seg god posisjon ute på siden, og kjempet om en pallplass, da han ble presset inn i gjerdet.

31-åringen slo kollbøtte og falt hardt i asfalten rundt 100 meter fra målstreken. Han krøp sammen umiddelbart, trolig for å beskytte seg fra rytterne som kom kjørende bak ham.

- Det skjedde i spurten, og så veldig stygt ut. Hjelmen ble knust, og Thor fryktet for hode, nakke og rygg. Men det ser ut til at det har gått bra med de kroppsdelene, sier Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll til Nettavisen.

Ikke brudd
Derimot har Hushovd store smerter i den ene hånda, men ingenting skal være brukket.

- Thor kom nettopp ut fra sykehuset i Gent og har blitt grundig sjekket etter dagens stygge velt i spurten Flandern Rundt. Ingenting er brukket, men ene hånden er kraftig forslått slik at han ikke klarer å røre fingrene. Knokene er også veldig hovne, øm og vonde., opplyser Kvålsvoll i en pressemelding.

- Han går også med nakkekrage som han skal ha på i 3 dager, dette pga at han slo nakken og ryggen kraftig. Thor har også smerter i hodet, men tror og håper at det ikke er hjernerystelse. Hjelmen ble knust midt oppe på hodet så det ble en kraftig smell.

Rekker Giro d'Italia
Kvåsvoll befinner seg selv i Frankrike, på treningsleir med juniorsyklister. Han er glad for at det ser ut til å ha gått tålelig bra med eleven.

- Jeg har ikke sett episoden, men har fått det beskrevet. Jeg er bare veldig glad for at han har unngått hode- og nakkeskader, det er det man frykter når det går galt i så høy fart.

- Hvordan reagerer Thor selv?

- Han fikk ikke med seg så mye av det som skjedde. Men han er irritert over at han mistet sjansen til å spurte om tredjeplassen, for han følte seg veldig fin, sier Kvålsvoll til Nettavisen.

Belgisk seierherre
Belgiske Stjin Devolder vant løpet. Belgieren rykket i den nest siste bakken, og ingen av konkurrentene klarte å følge Quick Step-rytteren.

Hushovds lagkamerat i Cervelo Test Team, Heinrich Haussler, kapret andreplassen, mens Silence-Lotto-rytteren Phillipe Gilbert ble nummer tre.

- Jeg hadde ikke gode bein i dag. Mot slutten skulle jeg egentlig kjøre for Thor, men han ba meg om å angripe, så da gjorde jeg det, sier Haussler til cyclingnews.com.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere