Gå til sidens hovedinnhold

«Ikke den siste kula i Wiggins revolver, men»

Edvald Boasson Hagen fikk uventet pris.

Sykkelfenomenet fra Rudsbygda håper nok å bli husket som en av sportens store mestere, når han en dag vil se tilbake på en lang og innholdsrik karriere.

Men fremdeles har ingen av de store klassikerne fått inngravert Edvald Boasson Hagens navn på seg.

Det ble et VM-sølv i Valkenburg, men ifølge Velo Magazine kom 25-åringens aller beste prestasjon under årets Tour de France.

Skys tauegutt
Der gjorde lysluggen en oppfordrende innsats for Team Sky og Bradley Wiggins i front av hovedfeltet.

Både oppover og nedover ble Boasson Hagens enorme krefter brukt til å hekte av utfordrerne.

Velo Magazine kårer nordmannen til «Årets hjelperytter» og skriver i begrunnelsen:

«Edvald Boasson Hagen var kanskje ikke den siste kula i Bradley Wiggins revolver, men viste seg å være uvurderlig i juli, mens Wiggins var på vei mot toppen av podiet i Paris».

Du kan lese hele begrunnelsen her!

Ofret egne sjanser
Enda mer respekt står det selvsagt av de oppofrende prestasjonene, når man tenker på hva han kunne ha utrettet på egenhånd.

«Det er åpenbart at han neglisjerte egne ambisjoner på vegne av laget og Wiggins gule ledertrøye. Han ble nummer fem i prologen, og tok var på podiet på etappe nummer 1, 3 og 13. Hver gang endte han bak Peter Sagan, etter korte spurte i oppoverbakke».

Kjenner vi Boasson Hagen rett, synes han det er hyggelig med utmerkelsen, men at han aller helst ønsker å bli husket for andre prestasjoner. Neste år reiser han til Tour de France uten Mark Cavendish, men torsdagens utspill fra Wiggins tyder på at det kan bli en del tauing for Boasson Hagen denne gangen, også:

Wiggins: - Jeg vil forsvare Tour de France-tittelen

Her får dere også en reaksjon fra Boasson Hagen selv:

- Ja, det er gøy å få en slik utmerkelse, men jeg håper å få til enda mer med tiden. Det er uansett fint at jobben man gjør blir lagt merke til, skriver Edvald i en tekstmelding til procycling.no.

PS! Velo Magazine har også kåret Specialized-Luluemon og Team Sky til årets beste lag.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar