RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke denne gangen heller for Spurs

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Tottenham prøver desperat å melde seg på i tetkampen i Premier League, men feiler sesong etter sesong. Nå har klubben byttet ut hele ledelsen, men det holder nok ikke denne gangen heller.

Tottenham har aldri vært bedre enn nummer sju i Premier League. År etter år har har klubben sviktet i sine forsøk på å kutte ned på forspranget som topplagene har fått.

Etter forrige sesong ble av det kaotiske slaget. Først fikk Glenn Hoddle sparken, så fikk man aldri på plass noen erstatter. Dermed fungerte David Pleat både som manager og som sportsdirektør.

Arnesen og Santini
I sommer var det slutt i begge jobbene for veteranen. Inn kom danske Frank Arnesen i sportsdirektørstolen og en rekke store navn ble nevnt i sammenheng med managerjobben. Til slutt var det den franske Jacques Santini som ble ansatt.

Santini fikk en alt annet enn lykkelig exit som fransk landslagstrener. Latterliggjort for sine taktiske disposisjoner da Frankrike ydmykende ble sendt ut av EM av Hellas. Nå skal han bygge opp selvtilliten igjen på White Hart Lane.

Men resultatene i sommerens treningskamper har ikke gitt grunn til optimisme. Selv om spissene Robbie Keane, Frederic Kanoute og Jermain Defoe har funnet veien til nettmaskene, har det blitt tap mot blant andre svenske Trollhättan.

Veteranene borte
Det blir i hvert fall store forandringer for Spurs-fansen. Noe av det første Arnesen gjorde da han overtok det sportslige ansvaret, var å gi beskjed til veteranene Darren Anderton, Gustavo Poyet og Christian Ziege om at de hadde spilt sin siste kamp for klubben.

Den portugisiske EM-helten Helder Postiga ble sendt hjem til Porto, mens Pedro Mendes kom motsatt vei.

Andre interessante nykommere er brasilianeren Rodrigo Defendi, svenske Erik Edman og den landslagsaktuelle duoen Paul Robinson og Sean Davis.

Robinson var ikke i sin beste form da Leeds rykket ned forrige sesong, men blir nok et førstevalg på White Hart Lane. Amerikanske Kasey Keller må ta til takke med en plass på benken.

Spennende midtstoppere
Ledley King imponerte da han fikk sjansen for England i sommer. Han ble mest brukt på midtbanen forrige sesong, men var konge i midtforsvaret mot Frankrike. Han blir en nøkkelspiller også denne sesongen.

Sammen med Anthony Gardner vil han utgjøre et spennende midtstopperpar.

TV 2 Nettavisen tror ikke Tottenham klarer å nærme seg topplagene denne sesongen heller. Det skjer mye spennende i klubben, men en plass midt på tabellen er nok det mest trolige.

Plassering forrige sesong: 14. plass

TV 2 Nettavisens tips: 10. plass

Sannsynlig førstelag: Robinson - Carr, Gardner, King, Tarricco - Brown, Davis, Redknapp, Jackson - Defoe, Keane.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere