Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke en heit medaljekandidat i VM

Martin Johnsrud Sundby (26) tar ikke av etter sitt første NM-gull.

STEINKJER (Nettavisen): I fjor garanterte han medaljer under OL i Vancouver – og fikk med seg et stafettsølv som et slags plaster på såret.

Nå har Martin Johnsrud Sundby en langt mer ydmyk inngang til VM på hjemmebane i Oslo.

Lørdag utklasset han konkurrentene på 30 km fellesstart med skibytte og tok sitt første NM-gull. Likevel ser han ikke på seg selv som medaljekandiat på distansen i VM.

- Som situasjonen har vært, har jeg vært ganske langt unna pallen. Hvis man henger med over Gratishaugen på sisterunden, kan det kanskje være en mulighet. Men jeg ser ikke på meg selv som en heit medaljekandidat i VM på denne distansen, sier Johnsrud Sundby.

Se resultatlista her!

- Har trua på Martin
Mer tro har Eldar Rønning, som tok sølv lørdag, på kompisen

- Jeg har trua på Martin. Han kan være med på å sprenge feltet i klassisk, og jeg tror absolutt det kan være mulig for ham å ta en medalje, sier mannen som torsdag vant den klassiske 15-kilometeren foran nettopp Johnsrud Sundby.

Fra lørdagens løp tar Martin Johnsrud Sundby med seg en solid dose selvtillit.

- Spesielt de siste 15 kilometerne ga selvtillit. Jeg føler jeg har tatt et steg i skøyting. Jeg tror kanskje jeg er nærmere de beste i verden enn jeg har vært, sier Røa-løperen, som nok uansett vil ha 15 km klassisk som sin beste VM-distanse.

Tord Asle Gjerdalen tok bronse på lørdagens NM-distanse, og trygget med det en plass i VM-troppen.

Spennende uttak
Før søndagens VM-uttak, er det meste likevel omtrent like uavklart som før NM. Odd-Bjørn Hjelmeset har nok gått seg ut , mens ingen har overbevist.

Dermed er det spenning om hvem som blir de to siste distanseløperne på herresiden. Mest sannsynlig står det mellom Sjur Røthe, Emil Hegle Svendsen og Simen Østensen.

- Jeg vet ikke om jeg ble så mye klokere av løpet i dag. Jeg tror ikke alle hadde like gode ski. Vi må se litt bak resultatene, og så blir det litt hektisk telefonmøtevirksomhet utover kvelden, sier herrelandslagssjef Vidar Løfshus.

Han innstiller laget sammen med sprinttrener Ulf Morten Aune og allroundtrener Morten Aa Djupvik.

PS. Petter Northug deltok, som de fleste har fått med seg, ikke i lørdagens renn. Han har sår hals.

Kommentarer til denne saken