DÜSSELDORF (Nettavisen): John Kristian Dahl ble beste nordmann på en tredjeplass i Düsseldorf. Men ifølge Eldar Rønning burde juryen ha satt en stopper for Dahls vei mot finalen.

- Det han gjør er ikke en landsmann verdig, sier Rønning til Nettavisen.

Han sikter til det som skjedde på oppløpet i kvartfinalen. Rønning hadde klar bane til å forsere feltet og sikre avansement. Så skar Dahl inn fra venstre, og dermed var Rønning sjanseløs.

- Hvis ikke juryen griper inn her, griper de aldri inn, fastslo fjorårsvinneren i Düsseldorf umiddelbart etterpå.

- Eldar gikk tullete
Men Dahl fikk fortsette – og deler definitivt ikke Rønnings oppfatning.

- Eldar gikk ganske tullete selv. Han skar inn foran meg to ganger og holdt på å presse meg ut i reklamen, sier Dahl til Nettavisen.

Han bekrefter samtidig at det var mye knuffing i feltet.

- Det var dessverre mange som gikk med hodet under armen. Sånn er det nesten alltid i sprint, konstaterer han.

- Blir slåsskamp
Dahl og Rønning hadde ikke snakket sammen om episoden da Nettavisen snakket med Dahl umiddelbart etter lørdagens pressekonferanse.

- Vi får ta en prat om det etterpå, konstaterer han.

- Det blir nok en liten slåsskamp, sier Rønning – med et smil som mer enn antyder at duellantene garantert er venner igjen før dagen er omme.

Også Øystein Pettersen, som vant B-finalen, bekrefter at det var mye ureglementert som foregikk i sentrumssprinten.

- Taklet ut av A-finalen
- Det er surt at det blir Texas. Jeg føler jeg blir taklet ut av A-finalen, sier Pettersen.

- Det blir litt knuffing. Det er en del av dette gamet, konstaterer sprinttrener Ulf Morten Aune, som ikke så episoden mellom Rønning og Dahl.

Tyske Josef Wenzel sørget for en populær hjemmeseier, mens Björn Lind viste at han er tilbake i toppen med en andreplass.

John Kristian Dahl ble altså nummer tre, mens Petter Northug endte på fjerdeplass. Øystein Pettersen vant B-finalen og ble nummer sju.

NB! Norge stiller med følgende herrelag i søndagens lagsprint: Petter Northug/John Kristian Dahl og Johan Kjølstad/Øystein Pettersen.

Les alt om verdenscupåpningen i Nettavisens vintersportsmagasin!