195 relativt flate kilometer med en småkupert avslutning var det som ventet syklistene på den andre etappen i Sveits rundt.

Perfekt for Peter Sagan med andre ord.

Men det er mye rart som kan skje i et sykkelritt. Veldig mye. Og nettopp uforutsette ting holdt på å sette en effektiv stopper på feltets mulighet til å vinne etappen.

Togkluss
For bruddtrioen bestående av Michael Mørkøv (Saxo Bank), Guillaume Bonnafond (Ag2r) og Jonas Vangenechten (Lotto-Belisol) fikk stor hjelp av et passerende tog fem mil fra mål.

Frem til det virket det som at feltet hadde god kontroll, men da toget sørget for at hovedfeltet måtte stoppe fikk bruddet plutselig et par-tre minutter ekstra.

Hovedfeltet, ledet an av Liquigas og Sky, tok straks opp jakten. Lars Petter Nordhaug, som veltet tidligere på etappen, bidro sterkt til å hente inn på bruddet, hvor Jonas Vangenechten hadde falt av.

Opp den siste kategoriserte stigningen, knappe milen fra mål, tapte bruddet mye tid. Med fem kilometer igjen til mål var avstanden krympet inn til 14 sekunder. De to kjempet tappert, men ble hentet inn med 600 meter igjen til mål.

Sagan den utrolige
Det hele skulle avgjøres i en massespurt, hvor Peter Sagan var den store favoritten.

Men heller ikke den svært teknisk krevende finalen skulle gå smertefritt for slovaken. I nest siste sving, med 250 meter igjen til mål, feilberegnet Liquigas-rytteren svingen litt. Han måtte klikke skoen ut av pedalen og ga en liten luke til Baden Cooke.

Men på oppløpssiden fikk vi se superkreftene til Sagan. Et lite magadrag var nok til å passere Orica-GreenEDGE-rytteren.

Ben Swift ble sistemann på pallen, og sikret dermed Team Sky en ny topplassering. De tre var så overlegne at de fikk to sekunders luke ned til resten av hovedfeltet.

Som sagt fikk Nordhaug et ublidt møte med asfalten midtveis på etappen.

- Jeg gikk skikkelig på tryne. Det var høy fart og jeg kjørte rett i et hull og mistet styre. Det gjorde veldig vondt og jeg trodde en periode at jeg ikke skulle klare å fullføre, men etter hvert gikk det ok, skriver nordmannen i en melding til procycling.no.

Resultater:
1. Peter Sagan (Liquigas - Cannondale) 4.35.32
2. Baden Cooke (Orica - GreenEDGE) s.t.
3. Ben Swift (Sky Procycling) s.t.
4. Jacopo Guarnieri (Astana Pro Team) +2
5. Allan Davis (Orica - GreenEDGE) s.t.
6. Yauheni Hutarovich (FDJ - BigMat) s.t.
7. Lloyd Mondory (Ag2R - La Mondiale) s.t.
8. Tyler Farrar (Garmin - Barracuda) s.t.
9. Daniele Colli (Team Type 1 - SANOFI) s.t.
10. Jose Joaquin Rojas (Movistar Team) s.t.
(...)
88. Lars Petter Nordhaug (Sky Procycling) +8.21

Sammenlagt
1. Rui Costa (Movistar Team) 11.06.56
2. Frank Schleck (RadioShack-Nissan) +8
3. Roman Kreuziger (Astana Pro Team) +15
4. Thibaut Pinot (FDJ-Big Mat) +19
5. Nicolas Roche (AG2R La Mondiale) +21
6. Thomas Löfkvist (Sky Procycling) s.t.
7. Alejandro Valverde (Movistar Team) +23
8. John Gadret (AG2R La Mondiale) +24
9. Mikel Nieve Ituralde (Euskaltel-Euskadi) +26
10. Thomas Danielson (Garmin-Barracuda) +29