Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke enig med Liv Grete

Halvard Hanevold er ikke enig med Liv Grete Poiree i at det hittil er blitt foretatt for få dopingtester i OL.

SAN SICARIO (TV 2 Nettavisen): Liv Grete Poiree etterlyser flere dopingkontroller i OL, etter at det torsdag ble klart at russiske Olga Pyleva testet positivt på det prestasjonsfremmende stoffet Carphedon.

- Så langt har jeg ikke blitt testet i OL, sa Liv Grete, og oppfordret dopingjegerne til å teste henne oftere.

Den oppfatningen deler ikke den dobbelte medaljevinneren Halvard Hanevold. Skiskytterveteranen har så langt vunnet bronse på normaldistansen og sølv på jaktstarten.

- Nei, jeg er ikke enig i det. I dette mesterskapet har jeg jo blitt testet fem dager på rad, og for meg virker det som om apparatet fungerer, sier 36-åringen til TV 2 Nettavisen.

- Veldig synd
Han beklager på det sterkeste torsdagens avsløringer.

- Det siste jeg har hørt, er at hun har avlagt positiv A- og B-prøve. Og det er veldig, veldig synd for henne, sier en tydelig preget Hanevold.

Så langt har det ikke vært omtrent en eneste dopingavsløring i skiskyting de siste årene, men Hanevold utelukker ikke at det finnes juksemakere også her.

- Selvsagt ikke, vi må være realistiske. Men det er derfor vi har et apparat som skal ta seg av dette, slik at juksemakerne ikke slipper unna. At Pyleva ble tatt i dag, viser jo at tingene fungerer, gjentar han.

- Er du overrasket over at det var russerne som ble tatt nå?

- For meg er det like beklagelig at utøvere blir tatt uansett hvilket land de kommer fra, svarer Hanevold etter en kort tenkepause.

- Ikke vårt fokus
Trener Roger Grubben ønsker ikke at dopingavsløringene rundt Olga Pyleva skal stjele fokuset fra de sportslige prestasjonene i OL.

- På mange måter er det mest pressen som er opptatt av dette. I den norske troppen er vi først og fremst fokusert på det sportslige. Vi er egentlig ikke så opptatt av dette, sier Grubben, og understreker at han først og fremst ønsker å snakke om prestasjonene til nordmennene.

Det gjør Halvard Hanevold mer enn gjerne. Han endte 8,2 sekunder bak Sven Fischer på tirsdagens sprint og øyner gullet på jaktstarten, som avvikles lørdag i høyden i San Sicario.

- Jeg har som målsetning å ta en individuell gullmedalje samt å ta gullet på stafetten under dette OL. Gullet håper jeg kommer på lørdag, slår han fast.

I gullform på lørdag
Hanevold uttalte etter sølvet på sprinten at han er i sitt livs form - men han er fremdeles ikke fullstendig restituert etter den knallharde sprinten.

- Heldigvis fikk vi fire dager på oss til neste renn. Formen er strålende, selv om jeg ikke er riktig restituert ennå. Men det skal jeg være til lørdag, lover han.

PS: Olga Pylevas norske norske skifabrikken Madshus viste ingen nåde etter Olga Pylevas positive dopingprøve, og ga henne sparken med umiddelbar virking etter at resultatet av B-prøven ble kjent.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter