RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Ikke flere Afrika-turer

Sist oppdatert:
- Det viktigste markedet for norsk toppfotball å rekruttere fra er de norske breddeklubbene, var ordene Roald Bruun-Hanssen brukte da han satte seg ned i sjefsstolen i Brann.

(iBergen.no) Roals Bruun-Hanssen tro til så det skvatt litt i fotball-Norge da han som toppfotballsjef i Norges Fotballforbund denne uken hudflettet praksisen med å hente en skare afrikanske ungdommer til Norge i håp om å fange en gullklump som John Obi Mikel.

- Vi må bli flinkere til å dyrke fram toppspillere fra nærområdet. Det har norsk toppfotball alltid gjort og det skal vi fortsette med og jeg vet at Brann-tenker i samme baner som meg.

Ikke flere gambiere

Det blir ikke tydelig når en vet at Brann har hentet flere unge gambiere som går på folkehøyskole mens de venter på å utvikle seg til A-spillere. Det var først og fremst Per Ove Ludvigsens prosjekt.

- Jeg var selv en lokal spiller som gikk gradene og jeg håper at vi ikke dør ut med generasjonen , Håkon Opdal, Helge Haugen og Erlend Hanstveit, sier Mons Ivar Mjelde.

- Betyr det at Brann har vært i Afrika for siste gang så lenge du er sjef i klubben?

- Det er et veldig konkret spørsmål. Selvsagt kan det finnes interessante spillere for Brann ogtså i Afrika, men den viktigste jobben vi gjør er i nærmiljøet.

Per Ove Ludvigsen med

Per Ove Ludvigsen kommer til å være med fremover, nærmest på frilans-basis når det gjelder å skaffe Brann ny spillere. Det bekrefter Bjørn Dahl overfor iBergen.no. Roald Bruun-Hanssen har tre måneders oppsigelse og selv om man kommer til en gunstigere løsning for Brann og han kan være en samtalepartner, vil han forholde seg uhyre ryddig til det faktum at han fortsatt er toppfotballsjef for alle klubbene frem til han formelt starter i Brann.

Byråkrat

I tillegg til sine faglige dyktighet er det en side Bjørn Dahl trekker frem ved sin nyervervelse.

- Det skader jo ikke at han har jobbet tett med myndighetene på forskjellige plan. En av de rammebetingelsene vi må forbedre er treningsfasiliteter. Der er vi ennå dårligere enn Rosenborg f.eks. Dette blir en viktig oppgave for Roald, han blir ikke arbeidsledig med det første.

- Roald skal bidra til at vi klarer å ta det lille men viktige stedet opp fra sølv til gull. Det kan ta tid, men det er små detaljer som må bli bedre og bedre for at vi skal klare det, sier Mons Ivar Mjelde.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere