Gå til sidens hovedinnhold

Ikke flere muligheter for Brann

Norges Fotballforbunds Ankeutvalgs avgjørelse om å forkaste Branns anke er endelig og bergenserne har ingen mulighet til å gå videre nå. - Den saken er død som en stein, sier ekspert på idrettsjus Gunnar Martin Kjenner til TV 2 Nettavisen.

Usikkerheten var stor om Brann hadde muligheten til å gå videre med den avviste anken. Verken Norges Idrettsforbund eller Norges Fotballforbund kunne svare med sikkerhet på hva som som var rett.

- Jeg tror det finnes en mulighet for at Brann kan kreve avgjørelsen avgjort ved voldgift. Den havner uansett ikke hos oss, sier leder for apellutvalget i NIF, Tor Arvid Bruskeland til TV 2 Nettavisen.

Overrasket

I Fotballforbundet ble de overrasket over dette.

- Jeg oppfattet det slik at saken var endelig, sier informasjonssjef Roger Solheim.

Etter å ha lest gjennom NFFs reglement for voldgift, innrømmet Solheim at han var veldig usikker på hva som er riktig.

- Jeg mener at det ikke er mulig å gå videre. At saken er endelig. Skulle det være noen i Brann som mener noe annet, så får vi ta det til etterretning og se på saken, sier han.

- Bruk kreftene på andre ting

Advokat Gunnar Martin Kjenner, som er en av landets fremste eksperter på idrettsjus, bekrefter at Brann kan sende en begjæring om voldgift, men avviser at de vil få den behandlet.

- De kan alltids sende en begjæring om voldgift, men dette er et området hvor idretten bestemmer 100 prosent alene og du vil aldri få en rettslig instans til å overprøve det, forklarer han.

Derfor regner han saken som død.

- Det beste rådet jeg kan gi til Brann nå er å legge denne saken til side og bruke kreftene på saker de kan påvirke, sier han.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen