*Nettavisen* Sport.

«Ikke fornærm meg - jeg tjener 225»

Foto: Getty / All Over Press

En munter Harry Redknapp avslørte Emmanuel Adebayors elleville ukelønn.

Manchester City har lånt ut Emmanuel Adebayor til Tottenham hele denne sesongen. Nå kjemper begge lagene, samt Manchester United, om seriegullet.

Tottenham er for alvor med i gullkampen og en stor del av æren for dette skal nettopp Adebayor ha. Togoleseren har scoret ni mål på 18 kamper og tapet for Stoke er hans eneste med Tottenham i Premier League.

Vil beholde ham
Under en pressekonferanse ble manager Harry Redknapp spurt om han tror City angrer på utlånet.

- Jeg antar det. Men det har også gode spisser. Vi vil ha Adebayor her fram til sesongslutt og se hvordan det går. Vi liker ham og han ser ut til å trives her, svarte Redknapp.

Hvis Adebayor skal bli værende i Tottenham, må han imidlertid gå ned i lønn.

Kraftig.

Skikkelig kraftig.

Skikkelig, latterlig, kraftig ned i lønn.

Tottenham betaler rundt 70.000 pund i uka til sine beste spillere, ifølge Sky Sports. Londonklubben har alltid satt tæring etter næring. Det fungerer ikke med den lønna Adebayor får under City-kontrakten.

- Han har gjort det bra for oss, ja. Han har vært bra. Han har ikke vært problematisk i ett minutt, selv om ting går veldig bra for oss og vi vinner. Han har jobbet hardt. Han tjener utrolig mye penger, fortsatte Redknapp under pressekonferansen.

2,1 millioner i uka
Han var tydelig bestemt på å avsløre hvor mye Adebayor tjener.

- Her om dagen sa en av gutta til ham at han ikke hadde betalt sin bot på 50 pund for å være den dårligste spilleren på trening en fredagsmorgen. En av gutta repliserte «Pokker, Addy, du tjener 200.000 i uka og klarer ikke å betale en bot på 50 pund?». Adebayor svarte «Ikke fornærm meg - jeg tjener 225!», humret Redknapp.

Med 225.000 mener Redknapp pund, ikke kroner. Dette er nesten 2,1 millioner i norske kroner. Eller 109 millioner kroner i året.

- Han får definitivt ikke en sånn lønn her, konstaterte Redknapp tørt.

Adebayor må regne med å gå ned nesten 1,5 millioner kroner i uka dersom han vil fortsette i Tottenham.

Han vil nok likevel ha råd til å betale 50 pund i bot.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.