*Nettavisen* Sport.

Ikke fornøyd med Nordhaug

Foto: Trond Reidar Teigen (www.procycling.no)

- Jeg vet han kan mye bedre, sier sjefen.

23.05.13 08:56

Mandag satte Lars Petter Nordhaug kursen mot den spanske fjellheimen og Sierra Nevada.

Der skal han bli de neste tre ukene sammen med Tour de France-kaptein Bauke Mollema. Så er han nødt til å levere:

- Er jeg på topp i Sveits rundt, blir jeg med i Tour de France også. Jeg må bevise at jeg er bra nok, og har sånn sett litt press på meg de neste tre-fire ukene, sier Nordhaug til procycling.no.

- Vet han kan bedre
Under Glava Tour hadde nordmannen én dårlig dag på sykkelen. Dessverre var det under kongeetappen på Lillehammer. Vestfoldingen prøvde seg i motbakkene, men en allergiplaget kropp ville ikke være med på hardkjøret.

Det plager verken Nordhaug eller sportsdirektør Frans Maassen altfor mye.

På spørsmål fra procycling.no til nederlenderen om han er fornøyd med Nordhaugs prestasjoner for Blanco Procycling denne sesongen, svarer han:

- Egentlig ikke. Jeg vet at han kan gjøre det mye bedre, innleder Maassen som forteller at man var helt nødt til å presse ham igjennom fem etapper av Baskerland rundt, for å kunne sende ham til Ardenner-klassikerne i noenlunde slag.

I denne perioden - og i forkant av Milano-Sanremo, slet Nordhaug med sykdom, før han endelig fikk noen gode treningsdager før avreise til Nederland.

- Han overrasket virkelig under Amstel Gold Race, som også er mitt favorittløp. Han kunne vært på podiet der, og det hadde selvsagt utgjort en forskjell for sesongen hans. Nå viste han i hvert fall at han var kapabel til å klare det, men det beste er selvsagt å få et godt resultat, påpeker Maassen.

Nyter tillit hos Blanco
Nordhaugs nederlandske arbeidsgiver viser likevel at de mener alvor med sin norske signering.

- Han drar ned til høyden med lagkapteinen vår foran touren. Det skjer ikke uten at man nyter tillit i laget, bedyrer Maassen.

- Det betyr vel også at han skal til Tour de France?

- Jeg tror han er blant Blancos ni beste ryttere, men han må også være på et bra nivå under treningsleiren og i Tour de Suisse. Men det gjelder også for Gesink, Mollema og alle andre, presiserer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

- Hva slags rolle er aktuell for på Blancos lag?

- Først og fremst ønsker vi å gjøre det bra sammenlagt med Bauke. Lars Petter kan gjøre en viktig jobb for ham. At de to drar til høyden sammen er også et godt tegn.

Fred og ro på spansk vintersportssted
Det er faktisk første gang Mollema drar nedover til Sierra Nevada for å trene seg i form til Tour de France. Robert Gesink, som i år fokuserer på Giro d'Italia, har lagt oppkjøringen hit tidligere.

Maassen peker mot det mentale aspektet for å begrunne hvorfor nettopp den spanske fjellheimen er valgt til oppdraget.

- Vi tror på denne løsningen. Det vil være bra avkobling for de to å komme ned dit og bygge seg opp til touren i ro og fred.

26 år gamle Mollema er nederlendernes sammenlagtkort i touren. Han ble nummer 70 i Tour de France-debuten for to år siden. Det historien ikke forteller, er at Mollema, sammen med lagkompis Steven Kruijswijk, laget huskestue under Tour de Suisse i forkant.

Mollema: - Skal gjøre alt jeg kan
Da ble Kruijswijk nummer tre, mens en punktering sendte Mollema ned til femteplass i sammendraget. I starten av touren slet han med sykdom, men på rittets 17. etappe ble han nummer to bak Edvald Boasson Hagen.

I august slo han uansett kraftig tilbake om ble nummer fire i Vuelta a España.

I 2012 sto han av Tour de France på den ellevte etappen etter flere velt innledningsvis.

- Hva slags målsetting har du foran årets Tour de France?

- Jeg håper å gjøre det bra i sammendraget. Jeg har ikke noe mål som topp fem eller topp ti. Jeg vet det blir hardt. Om det blir fem eller femten, vet jeg ikke. Jeg skal gjøre alt jeg kan.

- Da du så etappeprofilene var du fornøyd?

- Det så greit ut. Flere fjell er nok enda bedre for meg. Jeg kunne tenkt meg en skikkelig fjelletappe på Korsika, men slik ble det ikke. Det er uansett bedre enn i fjor, med flere avslutninger på fjelltopper og færre tempokilometer, sier han til procycling.no.

Tour de Suisse avgjør
Om det blir suksess i touren avhenger blant annet av hvor godt samarbeidet med Nordhaug fungerer i Sierra Nevada.

- Det blir faktisk min aller første treningsleir i høyden, innrømmer Mollema som gleder seg til å dra på tur med sin norske kompis:

- Han er en bra fyr. Det er bra han kjører for oss. Det blir bare oss to i Sierra Nevada, men jeg tror det skal bli bra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Også Nordhaug er spent på hvordan høydeoppholdet vil slå ut i konkurranse:

- Det kan være noen tunge dager i starten, og så håper jeg at formen kommer under Tour de Suisse. Også nordmannen har gode minner fra det knallharde alperittet.

I sitt første år i Team Sky ble Nordhaug nummer seks på den åttende etappen. Det året var han ikke aktuell for Tour de France-laget til britene.

Det er han for Blanco Procycling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.