Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke gjør det, Phelps

Konkurrentene er redd for at Michael Phelps skal spesialisere seg på flere øvelser.

Svømmeren Michael Phelps har hatt et eventyrlig OL og sikret seg hele åtte gullmedaljer under lekene i Beijing, noe som er ny rekord i antall gull i ett og samme mesterskap.

Som om dette ikke var nok har amerikaneren også gått inn i historiebøkene som den mestvinnende olympier gjennom alle tider, med 14 triumfer.

I Kina har 23-åringen gått helt til topps i 200 meter medley, 4x200 meter fristil, 200 meter butterfly, 200 meter fristil, 4x100 meter fristil, 400 meter medley og 100 meter butterfly.

Frykter Phelps
Etter den siste triumfen lørdag, uttalte amerikaneren at han kunne tenke seg å konkurrere i enda flere øvelser i fremtiden. Dette er imidlertid dårlig nytt for konkurrentene, som frykter at den suverene OL-mesteren skal bli for sterk.

Japans Kosuke Kitajima, som sikret seg gull på både 100 og 200 meter bryst i Beijing, er en av dem som håper Phelps holder seg unna nye øvelser.

- Phelps i brystsvømming? Det er det siste jeg ønsker å se. Jeg håper virkelig ikke at dette skjer, sier Kitajima ifølge Reuters.

Full av beundring
Heldigvis for japaneren er brystsvømming amerikanerens antatt svakeste øvelse. Kitajima er uansett full av beundring for den prestasjonen Phelps har levert i årets olympiade.

- Det han har oppnådd er helt ubeskrivelig og hele verden har vært vitne til hans fantastiske talent.

- Jeg har stor respekt for ham. Vi er begge idrettsutøvere, men jeg er også en stor fan av ham. Det å kunne stå på pallen sammen med Phelps, var en stor ære for meg, sier svømmeren.

Kitajima vant gullet på 100 meter bryst foran norske Alexander Dale Oen, men vurderer nå å legge opp fra svømmesporten etter OL.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Siste sjanse i dag: Halv pris på alt fra Comfyballs