Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke glem Mika Kojonkoski

Hoppsjefen roser forrige landslagstrener midt oppe i vinterens norske seiersrus.

Med god grunn hylles treneren Alexander Stöckl kraftig når det norske hopplandslaget går fra den ene suksessen til den andre. Clas Brede Bråthen slutter seg selvsagt til den fortjente hyllesten.

Men samtidig minner sjefen om den grundige jobben som forgjengeren Mika Kojonkoski gjorde i løpet av sine ni år som norsk landslagstrener. Grunnlaget som da ble lagt bærer nå frukter, som finnen fortjener sin andel av æren for.

Til dekket bord
- Det vi opplever nå hadde ikke vært mulig uten den jobben som ble gjort under Mikas ledelse. Han bygde en solid grunnmur, først og fremst når det gjelder holdninger og treningskultur, sier sportssjefen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han har stadig kontakt med Kojonkoski, som fortsatt følger godt med selv om han nå jobber med toppidrett generelt i hjemlandet. Han er rett som det er på tråden, og både gleder seg og er mektig imponert over det hans tidligere elever presterer.

- Norsk hoppsport sto på bar bakke da Mika overtok etter OL-sesongen i 2002. Sammenliknet med den situasjonen kom Stöckl til dekket bord i 2011. Med sine idéer fikk han laget til å blomstre enda mer. Nå viderefører han arbeidet på en førsteklasses måte, slik at hans etterfølger vil ha en enda bedre plattform å starte på når den tid kommer, sier Bråthen.

Stort engasjement
Det blir tidligst om to år. Allerede etter halvannet år var hoppledelsen rask med å sikre seg Stöckls signatur ut 2015-sesongen.

Og forsetter det slik, kan det utmerket godt bli enda lenger. For lovordene formelig hagler over østerrikeren, som på sin side stortrives i Norge.

- Han er en enda bedre person enn vi våget å håpe på, beskriver Bråthen, og betegner treneren som en dedikert yrkesutøver.

- Det skinner hele tiden gjennom at han elsker jobben sin og er blitt oppriktig glad i norsk hoppsport. Han engasjerer seg i flere deler av den enn man kan forvente av en landslagstrener, særlig en som ikke er norsk. Han er daglig på forbundskontoret når han ikke er på reisefot, og tar med stor interesse del i mye av det som skjer nedover i rekkene.

Sprer trygghet
Om Stöckls menneskelige egenskaper sier sjefen dette:

- Han er tydelig og rettferdig, og med sin erfaring som trener for yngre utøvere vet han hva lederrollen betyr. Han byr på seg selv på en måte som gjør at det skapes en atmosfære der utøverne blir trygge, tør og blomstrer. Han evner med andre ord å gjøre folk rundt seg bedre.

- Miljøet i laget er bedre enn jeg noen gang har opplevd. Det råder en total harmoni som aldri før på dette nivået, sier Clas Brede Bråthen beundrende. (ANB)

Kommentarer til denne saken