Gå til sidens hovedinnhold

Ikke helt etter planen

Det ble litt dårlig med søvn i natt – ca. 3 timer totalt (og ikke noe natten før), så jeg var ganske sliten når jeg våknet 06.02 lokal tid! Jeg fikk ikke sove igjen, så jeg lekte litt med PC-en før jeg tok en tur i bassenget. Været var som vanlig fint her i Vegas! Og som vanlig klarte jeg ikke å få nok solkrem på kroppen! At jeg aldri lærer! Men, men - sånn skjer! Letter solbrent kom jeg opp på rommet ca. 14.00 lokal tid. Jeg skulle slappe litt av etter å ha dusjet, men jeg klarte å sovne! Sukk! Jeg våknet heldigvis etter bare en times spilling i turneringen, så det var ikke helt galt.

Første spilledag for meg i Las Vegas var event # 14. Spillet var 7-kort stud og buy-in var $ 1500,-. Vi begynte med 3000 i chips. Jeg hadde 2825 når jeg kom til lokalet, så det var ikke veldig galt! Etter ca. en halv times spill vant jeg første pott og var over snittstack. Jippi! Da kom Thor Hansen hen til bordet mitt. Han hilste på 5 på mitt bord! Ikke bra! Han sa også at nivået på mitt bord var veldig bra. Han sa samtidig at nivået på hans bord var veldig dårlig. Det skulle bli litt artig å se hvordan dette skulle utvikle seg!

Jeg bygde jevnt og trutt og var på ca. 5.000 på det meste. Men etter jeg nådde toppunktet så gikk det stort sett en vei – nedover! Når vi gikk til andre pause hadde jeg 4.600 i chips. Jeg snakket med Thor Hansen, som da hadde ca. 1.700. Vi avtalte at vi skulle spise middag sammen (middagsdate med Thor Hansen er jo ikke verst :-D). Det var bare 15 minutter fra denne pausen til middagspausen. Thor hadde ikke tapt noe, men jeg tapte en stor pott. Jeg hadde 99 skult og J oppe (to hjerter). Neste kort var hjerter 10, så da hadde jeg mye gøye drag OG et skjult par! Kosehånd! Jeg fikk straighten etter mange gode better. Dessverre så fikk han hus på det kort nummer 7, så det kostet! Men jeg spilte på 3.600, som var greit nok.

Middagspausen varte en time. Vi spiste spagetti med kamskjell og kongereker. Et litt spicy og godt måltid! Thor er som alltid verdens hyggeligste, og han kjenner jo ”alle”. Mange hilser på han - og jeg hilser så vidt på et par av de litt mer kjente spillerne. De fleste er ganske så hyggelige, noe som egentlig bare skulle mangle! Når vi er ferdige med maten går vi tilbake til spillelokalet og ønsker hverandre lykke. Vi hilsen på Ted Forrest, som Thor sier er sykt god (noe jeg jo egentlig visste).

Etter middag så går alt galt! Jeg vinner et par mikrosmå potter, men når jeg får hender så får jeg også juling! Blindene er nå 150/300 og 25 i ante. Man har altså ikke chips til å gå på altfor mange smeller. Først fikk jeg Q (QA) (dette betyr at kortet som sees av andre er Q og de skjulte er AQ). En veldig bra starthånd. Jeg raiser og en med A oppe reraiser. En tredje med 4 i vinduet bare syner og det gjøre jeg også. På kort nummer 4 får han med A oppe enda en A! Han med 4 får en 2-er i hjerter (4 er også hjerter, men mine skjulte AQ er hjerter så jeg er ikke redd for han). Han med AA better ut og han med 4 caller! Ser jo ut som et flushedrag! Jeg raiser for å finne ut hvor jeg er. Han med AA tenker lenge før han legger. Jippi tenkte jeg – da er det bare å unngå hjerter. Han fikk ikke hjerter, men klarte på siste kortet å få hus! Stor og stygg pott!

Ikke altfor mange pottene etterpå så får jeg 8 (9-J) – alle i ruter. Bra hånd! 3 limpere foran meg gjør at jeg også limper med (jeg burde kanskje ha høynet, men ble litt for feig da stacken var sliten etter forrige smell). Kort nr. 4 var ruter (K). Bare kos at han andre raise med noe som ser middelmådig ut (Dog en A som han raiset på når min K kom). På kort nummer 5 får jeg en J, så når jeg par i tillegg til godt drag. Denne gangen er det jeg som raiser han – og han caller. På neste kort får jeg ruter Q og han kan faktisk ikke slå meg uansett hva han har bak etter 6 kort. Men han har to hjerter oppe og to skult. Selvsagt klarer han å finne hjerter også på siste kortet! Da sliter jeg veldig med mine ca. 1.100 i chips. Disse antes ned til 700 og siste spiker i kista kommer når jeg får J (J-Q). Jeg raiser opp og får reraise av en med 10 i vinduet. En tredje reraiser han igjen – med K. Jeg tenker lenge og finner ut at her må jeg prøve å få triplet. Det er siste hånd før pause og jeg vil ikke starte på blinder 200/400 med 550 i chips. Jeg får på deigen og klarer å ro i land to par. Men det var bare nest best. Han med 10-eren hadde AA bak. Og traff en tier til. Da var det slutt for Andreas i denne omgang!

Når jeg sluttet hadde Thor Hansen ca. 2.300. Litt under halv snittstack, men han var klar for videre spill! Jeg ønsket han lykke til før jeg gikk for å ta kvelden! Nå må jeg jo sove litt!

I morgen er det H.O.R.S.E som skal spilles ($ 2.500). Jeg gleder meg til å prøve dette live! Men her kan det være jeg blir for puslete¿ Jeg er ikke god i razz, og jeg må nok regne med å slite litt i alle fall.

Andreas Høivold

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden