Edvald Boasson Hagen (Sky) var på skuddhold i forhold til Robert Gesink før den avgjørende tempoetappen i Tour of Oman lørdag.

Det gikk ikke helt som planlagt i den knallharde tempoløypen.

- Det var en tøff løype. Det gikk mye krefter i går i tillegg til at det var en hard løype i dag, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Det ble med femteplass, 29 sekunder bak etappevinner Robert Gesink, på 23-åringen. Det bør også nevnes at rytterne kun fikk lov til å bruke landeveisutstyr på lørdagens tempoetappe. Arrangøren har valgt å gjøre det slik på grunn av lang reiseavstand fra Europa.

Les også: Edvald sviktet

- Jeg er for så vidt fornøyd, men det er surt å tape så mye som jeg gjorde. Men det er ikke det viktigste løpet denne sesongen, forklarer Edvald.

I løpet av den 18,5 kilometer lange tempoetappen fikk også Boasson Hagen kjenne kreftene fra arrangørens helikolipter.

Slitne ryttere
- Jeg hadde også et helikopter over meg, så jeg måtte igjennom en tornado. Det kom masse støv og virvelvinder. Det var ikke bra, forteller Sky-rytteren og legger til:

- Piloten kom og unnskyldte seg etterpå. De gjorde det ikke med vilje. Det forandret jo ikke så mye på tida, men det var hyggelig gjort, sier nordmannen.

- Hvordan er beina før den siste etappen?

- Føler meg ganske sliten nå. Jeg er glad for at det er siste dagen i morgen. Det er flere som begynner å kjenne det.

Høy fart
Etter etappen tikket følgende melding inn på twitter.

- Jeg er stolt over fjerdeplassen fordi profilen var ikke for tempospesialister. Jeg hadde 108 kilometer i timen i en utforkjøring, pent! skriver Fabian Cancellara på sin Twitter-profil.

Edvald Boasson Hagen kunne også melde om høye hastigheter i den kuperte og vindfulle løypen.

- Jeg kjørte nok i hundre kilometer i timen jeg også, svarer Edvald.

- Hva er målet i morgen?

- Jeg håper å være med å kjempe i toppen av spurten igjen, så får vi se. Det hadde vært gøy å være med i toppen igjen, avslutter Boasson Hagen.

Her kan du se Edvalds rittplan helt fram til sommerens Tour de France.

Diskuter Tour of Oman her!

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg procycling.no på Facebook og Twitter!

HTML EMBED