Ikke helt slutt for Pål Trulsen

Pål Trulsen har fortsatt ikke kastet sin siste sten på toppnivå innen curlingsporten.

30.11.06 10:17

Mange trodde det var slutt for Trulsen etter helgas kontinental-cup, men det er feil. 44-åringen er fortsatt ikke helt ferdig på toppnivå.

I slutten av januar går turen nemlig til curlingens kanskje største senter - Winnipeg. Der skal den norske verdensmesteren møte 13 kanadiske lag, samt minst ett annet europeisk lag.

- De ville at vi skulle kaste den siste stenen der, og hvis det var i noen curlingbyer vi kunne tenke oss en avslutning, så måtte det være den. Vi har et ganske spesielt forhold til nettopp Winnipeg, sier Trulsen til Nettavisen.

Og forklarer:

- For det første er Winnipeg curlingens senter. Det er der den er størst. De har en av de eldste nålevende curlingklubbene, og av en eller annen grunn er vi ganske populære der. Vi forberedte oss også til OL (da de tok gull) der, og har vært der hvert år de siste 6-7 årene.

- Alt ikke like stas lenger
Men selv om Trulsen fortsatt elsker å reise, møte gamle kjente og bo på hotell, så er ikke kroppen like glad i alt. Det er derfor det nå er slutt - 30 år etter han startet med curling i 1976.

- Det gjør vondt i begge knærne mine i hvert eneste slag, og lysten til å reise ned for å trene klokka ni en tirsdagskveld er ikke fortsatt like stor. Det er heller ikke like artig å stå opp klokka 05 om morgenen for å spille kamp klokka 08. Det hjelper ikke på når man står opp klokka 05 i Canada og det er 30 kuldegrader utenfor, sier han.

Han kommer imidlertid fortsatt til å holde kontakten med curlingen etter at han gir seg. Trulsen har nå stillingen sportssjef i curlingforbundet.

- Det gir meg kanskje muligheten til å få reise litt også videre. Så har man kanskje også lært noe etter alle disse årene. Kanskje man kan bidra med noe. Vi er opptatt av at de som legger opp bidrar med noe etterpå, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.