*Nettavisen* Sport.

Ikke hørt fra VIF

Foto: (FOTO: TOR RICHARDSEN/SCANPIX)

Nils Johan Semb blir nevnt som en av de heteste kandidatene til å erstatte Kjetil Rekdal i Vålerenga. - Men jeg har ikke hørt fra klubben, understreker den tidligere landslagssjefen.

22.08.06 10:32

TV 2s fotballekspert og tidligere landslagssjef Nils Johan Semb ble svært overrasket over meldingen om at Kjetil Rekdal har trukket seg fra stillingen som Vålerenga-sjef.

- Det kom på mange måter som lyn fra klar himmel på meg. Det er ikke mer enn en uke siden de spilte en god kamp mot Brann. Hadde det vært en slitasje der, ville jeg først og fremst trodd at en evaluering ville skjedd etter sesongen, sier Semb til TV 2 Nettavisen.

Overrasket Semb
- Jeg er overrasket over at han valgte å trekke seg på dette tidspunket, sier han videre.

Han blir til stadighet koblet til trenerjobber i norske og utenlandske klubber. Men om han er en kandidat til den nå ledige jobben som Vålerenga-trener, vil Semb si minst mulig om.

- Jeg har fått med meg at mitt navn er spilt inn her. Men jeg har ikke ofret det en tanke foreløpig, hevder Semb.

Og fortsetter:

- Men det er selvsagt hyggelig at mitt navn blir nevnt rundt attraktive klubber. I forhold til Vålerenga er jeg imidlertid svært avslappet. Jeg tenker ikke på det før det blir noe mer konkret i det. Jeg er blitt vant til spekulasjoner og hypoteser.

- En attraktiv jobb
TV 2-eksperten legger imidlertid ikke skjul på at jobben som Vålerenga-trener er attraktiv.

- Generelt sett er Vålerenga en av de store, tunge klubbene, ved siden av Rosenborg og Brann. Det er helt klart en attraktiv jobb å være trener i Vålerenga, sier Semb - men understreker at han uttaler seg på generelt grunnlag.

Hittil denne sesongen har Ivar Morten Normark og Tom Nordlie fått sparken i henholdsvis Tromsø og Start.

Rosenborgs trener Per-Mathias Høgmo er sykemeldt ut sesongen, og Kjetil Rekdal trakk seg som kjent fra jobben som Vålerenga-trener mandag kveld.

- Trist utvikling
Semb synes utviklingen er trist.

- Det er ikke bra at så mange dyktige folk ryker i løpet av en sesong. Det er mye god kompetanse som forsvinner underveis, mener han.

Vålerenga vant gullet i fjor, mens Start kapret sølvmedaljen. Nå er begge trenerne historie i de respektive klubbene.

- Start og Vålerenga var jo de ledende lagene i fjor. Nå er Kjetil og Tom ute av det. I fjor hadde de supersuksess. Nå er de på mange måter blitt syndebukker. Utviklingen er veldig svart på hvitt, konstaterer Semb.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.