Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke hverdagskost

Rune Almenning Jarstein og Erik Nevland har signert for Viking. Og kanskje kommer en tidligere RBK-back også.

Rune Almenning Jarstein (25) ble presentert som ny keeper for Viking på en pressekonferanse på Viking Stadion mandag.

Samtidig bekreftet klubben at Erik Nevland (32) er på vei. Han har signert en kontrekt med Viking fra 1. juli og ut 2012-sesongen.

Kommer gratis
Nevlands kontrakt med Fulham går ut etter sesongen, og spilleren kommer derfor vederlagsfritt til Viking.

- Vi er ekstremt godt fornøyd med den overgangen. Erik har hatt en meget god sesong. Vi hadde håpet å få Erik på pressekonferansen, men han fikk ikke fri. Trolig er Roy Hodgson ikke særlig fornøyd med valget, sier sportsdirektør i Viking Egil Østenstad ifølge Rogalands Avis.

Klubben har ikke helt gitt opp å få Nevland til Viking nå, men den ballen ligger hos Fulham.

- Det er strålende å få tak i Erik Nevland. To landslagsspillere til Viking på en og samme dag er ikke hverdagskost, smiler landslagstrener Åge Hareide.

Jarstein best i Norge
Østenstad mener videre at Jarstein er den aller beste keeperen i Norge.

- Da vi bestemte oss for å hente ny keeper til klubben var vi usikre på om vi skulle hente en midlertidig løsning. Samtidig har vi fulgt Rune Jarsteins situasjon. Da det viste seg at han var tilgjengelig for kjøp, var det aldri noe tvil. Rune er kanskje den beste keeperen i Norge, og har signert en fireårskontrakt med Viking, sier Egil Østenstad ifølge Rogalands Avis.

Jarstein selv er svært fornøyd med å komme til sin nye klubb.

- Da Viking kom på banen, var jeg meget glad for det. Årsaken til at jeg ventet noen dager, var at jeg ville konsentrere meg om landslagssamlingen i Slovakia, sier Rune Jarstein.

Stavanger Aftenblad skrev mandag at Viking også kom til å presentere en ny høyreback på mandagens pressekonferanse, men det avviser Egil Østenstad.

Men, han bekrefter at de jobber med å få Nevlands lagkamerat i Fulham, Fredrik Stoor til klubben.

Kommentarer til denne saken